Ev Sahipleri İçin Önemli Düzenleme: Belirli Bir Ücretin Kaldırılması Kararı Alındı

Ev Sahipleri İçin Önemli Düzenleme: Belirli Bir Ücretin Kaldırılması Kararı Alındı
Ev sahiplerine müjde! Kira geliri limiti artık 33 bin TL'ye yükseltildi. Artık 33 bin TL'nin altında kira geliri elde edenler vergi ödemekten muaf olacaklar. Daha önce bu limit 21 bin TL'di. Bu karar ev sahiplerini sevindirecek.

Evde sahibi olanlara güzel haber geldi. Limitin artırılmasına karar verildi. Alınan kararla birlikte o paralar artık cebinizde kalacak. 33 bin TL’nin altında kira geliri elde edenler ödemeden muaf olacaklar. Öncede bu rakam 21 bin TL olarak uygulanıyordu.

MUAF OLACAKLAR

Ev sahiplerine yönelik sevindirecek bir karar alındı. Kira geliri üzerinden uygulanan istisna miktarı 12 bin lira artırılarak 33 bin liraya yükseltildi. Bu güncellemeyle birlikte, yıllık 33 bin liranın altında kira geliri elde edenler gelir vergisi ödemekten muaf olacaklar.

21 bin TL olan istisna miktarı yapılan değişiklikle birlikte 33 bin TL olarak belirlendi. Ancak yıllık kira geliri 33 bin TL’nin üzerinde olanlar, bu miktarı aşan kısmı için vergiye tabi tutulacaklar. 33 bin TL ve altında kira geliri elde edenler, bu limitle sınırlı olan kısım için vergiden muaf tutulacaklar.

Kira istisnasından faydalanma şartları arasında ticari, tarımsal veya mesleki kazanç sebebiyle beyanname vermemiş olmak da yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir