Tapuda bunu kontrol etmeyenin başı ağrıyacak! Öyle bir detay var ki bakmadan ev aldım demeyin

Tapuda bunu kontrol etmeyenin başı ağrıyacak! Öyle bir detay var ki bakmadan ev aldım demeyin
Bir mülkün size ait olup olmadığının göstergesi olan tapularda bazı detaylar bulunuyor. Bu detaylara dikkat edilememesi durumunda çeşitli olumsuzluklar yaşanırken ev sahibi olmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir detay paylaşıldı.

Herhangi bir taşınmazın sahiplerini gösteren resmi belge tapu olarak adlandırılırken bu tapularla ilgili dikkat edilmesi gereken bazı konular bulunuyor. Ev almadan önce tapuda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunurken bunlara dikkat edilmemesi durumunda bazı olumsuzluklar gündeme gelirken ev sahibi olmak isteyenler için de tapu uyarısı yapıldı.

Konut sahibi olmak fiyatlar nedeniyle hayli zorlaşırken konut satın alırken de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Evin tapusunun ne çeşit bir tapu olduğundan, iskanı olup olmadığına kadar birçok ayrıntının yer aldığı tapuların özenle incelenmesi gerekirken uzmanlar tapu konusunda uyarılarını sıralıyor.

TAPUDA BU DETAYLARA DİKKAT

Ev alırken oturmak amacıyla mı yoksa yatırım amacıyla mı alınacağına karar verilmesi gerektiğinden bahseden uzmanlar, evin lokasyon ve değerlenme potansiyeline kadar birçok detayın incelenmesi gerektiğine işaret etti.

tapuda-bunu-kontrol-etmeyenin-basi-agriyacak-oyle-bir-detay-var-ki-bakmadan-ev-aldim-demeyi.jpg

Alması planlanan evin tapusunun ne çeşit bir tapu olduğunu öğrenmekte fayda bulunurken kat irtifakı mı kat mülkiyeti mi yoksa hisseli tapu mu olduğu büyük önem arz ederken uzmanlar, evin yasal evraklarının tam olup olmadığı mutlaka kontrol ederek bilgi sahibi olması gerekiyor. İskan bilgilerinin net bir şekilde bilinmesi gerektiğine işaret eden uzmanlar, depreme dayanıklılığının kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

tapuda-bunu-kontrol-etmeyenin-basi-agriyacak-oyle-bir-detay-var-ki-bakmadan-ev-aldim-demey.webp

Bu çerçevede alınacak dairenin kat irtifakı mı kat mülkiyeti mi yoksa hisseli tapu mu olduğunu öğrendikten sonra alım işlemine başlanması gerektiği bildirildi. Aksi halde tapu sahibinin sürpriz sorunlarla karşılaşabileceğine değinildi.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir