Tarlada 20 markette 50 tabakta 400 TL! Yeşil elmas şifa dağıtırken cep yakıyor

Tarlada 20 markette 50 tabakta 400 TL! Yeşil elmas şifa dağıtırken cep yakıyor
Yeşil elmas olarak da bahsedilen enginarın tabağa ulaşana kadar ki fiyat artışı gündeminde yer aldı. enginar üretiminde büyük bir yeri olan Türkiye'de tarla, market ve restoranlar arasındaki uçurum adeta şoke etti.

Üretiminin yüzde 42'sinin Türkiye'de Aydın ilinin karşıladığı enginar, besin değerleri nedeniyle 'yeşil elmas' olarak adlandırılıyor. Türkiye'nin yeşil elmasının Aydın'da hasat sezonu başlarken tarla, market ve restoran fiyatları arasındaki uçurum da gündem oldu. 20 ile 400 TL arasında uzanan bu fiyat yolculuğunda yaklaşık 6 bin 500 dönümde ekim yapıldığı öğrenildi. Ekimden 8 bin ton enginar elde edildiği Aydın'da enginarın hasat sezonu da başladı.

Ağustos ayının sonundan eylül ayının ortalarına kadar dikilen enginarlardan 'sakız enginarı' çeşidi, kasım ve aralık aylarında, 'Bayrampaşa enginarı' çeşidi ise mart - nisan ayında hasat ediliyor. Karaciğer dostu olması ile de sık sık tüketilmesi gerektiği söylenen enginarın hasat dönemine girmesi ile birlikte bahçelerde hummalı çalışmalar da başladı.

'YEŞİL ELMAS'IN FİYATI TARLADA 20 TABAKTA 400 LİRA!

Tarlada toptan adet satış fiyatı 20 TL olan enginar, aracı sayısı arttıkça üretici ile tüketici arasındaki fiyat farkının da artmasına neden oluyor.

tarlada-20-markette-50-tabakta-400-tl-yesil-elmasin-degeri-artikca-artti-sifa-depolu.jpg

Tarlada toptan adet satış fiyatı 20 TL olan enginarın lokantalarda 400 TL'ye kadar çıktığı öğrenilirken pazarda adedi de 40 - 50 TL arasında satılıyor. Lokanta ve restoranlarda ise müşteriye 400 TL'ye ulaşan fiyatla satılan enginarın artık enginar lüks bir ürün olmaya başlaması da sağlıklı beslenenlerin gündeminde yer aldı.

tarlada-20-markette-50-tabakta-400-tl-yesil-elmasin-degeri-artikca-artti-sifa-depoluyo.jpg

Fiyatların biraz pahalı olduğundan bahseden üreticiler, toptanda tanesinin 20 TL'den başladığını ancak sofraya ulaşmasının 50 TL'yi bulduğundan bahsetti. Lokantada fiyatların e son 400 lira olduğu belirtilirken bu fiyatın da bu sene 500 lirayı bulmasının beklendiği ifade edildi.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir