Suudiler akaryakıta zam yaptı! 81 ilde BENZİNE 4.32 TL ve MOTORİNE 6.12 TL zam o tarihte

Suudiler akaryakıta zam yaptı! 81 ilde BENZİNE 4.32 TL ve MOTORİNE 6.12 TL zam o tarihte
Brent petrol fiyatı sürekli olarak yükselmeye devam ederken Suudi Arabistan tarafından yapılan zamdan sonra çılgın akaryakıt zammı hesaplandı.

Suudiler akaryakıta zam yaptı! 81 ilde BENZİNE 4.32 TL ve MOTORİNE 6.12 TL zam o tarihte - Akaryakıt fiyatlarına gelen zam yağmuru tüm hızı ile devam ederken brent petrol fiyatında yaşanan dalgalanma akaryakıta çifte zam olarak yansımıştı.

Suudi Arabistan tarafından alınan üretimi kısıtlama kararı brent petrole zam olarak yansırken akaryakıt fiyatları da iç piyasada yaşanan bu artıştan etkilendi. Hem motorine hem de benzine çifte zam son dakika açıklanırken akaryakıt fiyatlarında yeni zam dalgasının bununla sınırlı kalmayacağı ve kademeli olarak 81 ilde benzinde 4,32 liraya ve motorinde 6,12 liraya tamamlanacağı belirtildi.

AKARYAKIT FİYATLARINA BRENT PETROL ZAMMI!

Brent petrolün fiyatı 87 dolara çıkarken, bu gelişme akaryakıt rafineri marjlarının da artışına yol açtı. Bu etkilerin doğrudan yansıması olarak, 21 Mart tarihinden itibaren benzin ve motorin fiyatlarına önemli bir zam yapılması bekleniyor.

Brent petrol fiyatları 86 doları aşarken, benzin ve motorine zam geliyor. 21 Mart 2024 itibariyle benzine 1 lira 50 kuruş, motorine ise 1 lira 30 kuruş zam bekleniyor.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul'da motorin litre fiyatı 41.82 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 42.06 satılıyor.

Gelecek olan zamların brent petrol ve dolar kuruna bağlı olarak motorinde toplamda 4,32 ve motorine 6,12 liraya tamamlanacağı, yeni zamların brent petrol ve dolar kurunun seyrine göre belirleneceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.