E-Devlet Üzerinden 7.608 TL'lik Ödeme Yapılacak: Vatandaşlar İki Hafta Sonra Kontrol Etmeli

E-Devlet Üzerinden 7.608 TL'lik Ödeme Yapılacak: Vatandaşlar İki Hafta Sonra Kontrol Etmeli
Devlet, karşılıksız yapılan ödemeleri yakından takip ediyor. Mayıs ayına az bir süre kala ödemelerin hesaplara ne zaman geçeceği ve ödemelerle ilgili son dakika gelişmeler araştırılıyor. Hak sahiplerine 7 bin 608 TL para ödenecek. Peki, ödemeler ne zaman yapılacak? Yaşlı, engelli bakımı gibi destek ödemeleri devam ediyor.

Karşılıksız olarak yapılan ödemeler yakından takip ediliyor. Mayıs ayına az bir süre kala ödemelerin ne zaman hesaplara geçeceği ve ödemelerle ilgili son dakika gelişmeler araştırılıyor. Ödeme kapsamında ise hak sahiplerinin hesabına 7 bin 608 TL para geçiyor. Peki, paralar ne zaman ödenecek?

Devlet, destek ödemelerine devam ediyor. Bu destek ödemelerinden biri de evinde yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç kişilere bakanlara veriliyor. Destek doğrultusunda hesaplara 7 bin 608 TL yatıyor. Hak sahipleri paralarının ödenip ödenmediğini ise hem SMS hem de e-Devlet üzerinden kontrol edebiliyor. Ödeme takvimi ise her ayın 15’i ile 31’i arasında işliyor. Mayıs ayında da yanı tarihte ödeme yapılması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşı sorgulamanın nasıl yapılacağı merak ediliyor. Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Engelli Sağlık Kurulu Raporu,

Engellinin 2 adet vesikalık fotoğrafı

SSK – Emekli Sandığı – Bağ-Kur kurumlarından alınacak gelir beyanı bilgileri

Anne-Baba boşanmış ise; boşandığına dair mahkeme kararı.

Bakımı yapacak kişinin dilekçesi ve engellinin vasisi varsa, vesayete ve vasi atanmasına ilişkin mahkeme kararı

Tapu Sicil Müdürlüğünden Tapu Kayıt Bilgileri(Engelli ve Bakmakla Yükümlü Olan Bireylerin)
Varsa öğrenim durumunu gösteren belge sureti.

Dilekçe.(Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne hitaben- Dilekçede engelliye evde bakım hizmeti vermek istediği ve bakım ücretinden faydalanmak istediği, evde beraber yaşanılan bakmakla yükümlü olunan bireylerin mal ve gelir durumları) belirtilecektir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.