Hindistan'da alarm! Nipah virüsü tanısı konulmuştur

Hindistan'da alarm! Nipah virüsü tanısı konulmuştur
Dünya henüz Covid virüsünü atlamamışken, Hindistan'da yeni bir virüsle mücadele edilmeye başlandı.

Ülkenin güneyindeki Kerala eyaletinde ölümcül ve bulaşıcı Nipah virüs tanısı konulmuştur. Bu virüs nedeniyle okullar, kamu daireleri tatil edilirken toplu taşımaya ara verildi.

2018'den bu yana görülen dördüncü Nipah virüsü

Hint yetkililerin, salgını kontrol altına alınabilmek için yoğun bir mücadele verdiği belirtilirken bugüne dek 213’ü yüksek riskli olarak değerlendirilen 950 temaslı tespit edildiği biliniyor. Kerala eyaletinin Sağlık Bakanı Veena George yaptığı açıklamada, 2018’den bu yana görülen dördüncü Nipah virüsü salgını nedeniyle iki kişinin hayatını kaybettiğini, beş kişinin ise enfekte olduğunu doğruladı. Enfekte olan beşinci kişi ise 24 yaşındaki bir sağlık çalışanı olduğunu ifaden eden George, halktan kısıtlamalara ve yasaklara tam olarak uymalarını istedi.

Ölüm oranı % 40 ile 75 arasında değişiyor

Hayvan kaynaklı olduğu bilinen Nipah virüsü ilk olarak 1999 yılında Malezya ve Singapur’da domuz çiftçileri ve hayvanlarla yakın temasta olan kişiler arasında görülen bir salgın sırasında tespit edilmiştir. Aynı bölgedeki meyve yarasalarının yapılan virüs testleri de pozitif çıkmıştı. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Nipah virüsünün ölüm oranı yüzde 40 ila 75 arasında değişiyor. Hint basınındaki haberlerde hastalığın ölüm oranı yüksek olsa da bulaşıcılığının COVID’e kıyasla daha az olduğu belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir