İzlanda'da yanardağ patlaması OHAL ilan edildi

İzlanda'da yanardağ patlaması OHAL ilan edildi
İzlanda'da son 3 ay içerisindeki 4. yanardağ patlaması yaşandı. Ortaya çıkan görüntüler büyük panik ve korku yaşanmasına neden olurken OHAL ilan edildi.

Son dönemde peş peşe yaşanan yanardağ patlamaları nedeniyle diken üstünde kalan İzlanda'da bir kere daha yanardağ patlaması yaşandı. Patlamanın ardından yetkililer yapmış oldukları açıklamalarda yaşanan bu patlamanın şimdiye kadar yaşanan en şiddetli patlama olduğunu belirtirken bu patlama son 3 ay içerisinde meydana gelen 4. patlama olarak kayıtlara geçti.

İZLANDA'DA YANARDAĞ PATLAMASI!

İzlanda'daki yayın kuruluşu RUV'un haberine göre, Grindavik kasabasının kuzeyinde yerel saatle 20.00 sularında patlayan yanardağ lav püskürttü.

Stora-Skogfell Dağı yakınlarındaki patlama sonrası lavlar, Grindavik kasabasının kuzeyindeki lavlara karşı koruma sağlamak için inşa edilen duvarlara ulaştı. Grindavik ile turistik bölge Blue Lagoon'dan çok sayıda kişi tahliye edildi. Uluslararası medya, bölgede yaşanan bu gelişmenin büyük endişe yarattığını açıklarken, patlama için "beklenmedik" yorumuna yer verdi.

yanardag.jpg

Aynı bölgede Aralık 2023 ve Şubat 2024’te patlamalar meydana gelmişti. İzlanda Sahil Güvenlik’ten yapılan açıklamada, “Sahil Güvenlik helikopter ekibi gece Hagafell ve Stora-Skogfell arasındaki Sundhnukagigar serisinde patlama meydana gelen bölgeye bilim adamlarıyla birlikte uçtu. Uçuş, patlamanın boyutunu değerlendirmek üzere bilim adamlarıyla birlikte yapıldı” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir