Rusya'da seçim tamamlandı Putin 5. kez devlet başkanı seçildi

Rusya'da seçim tamamlandı Putin 5. kez devlet başkanı seçildi
Ukrayna ile girmiş olduğu savaş devam eden Rusya'da yapılan seçimlerde Putin büyük bir oy farkı ile 5. kez devlet başkanı olarak seçildi.

Rusya Devlet Başkanlığı seçimleri tamamlandı. 24 senedir Rusya'yı yöneten devlet başkanı Putin yapılan seçimler sonucunda bir kere daha oyların büyük bir bölümünü alarak başkanlık görevine devam etme yetkisi aldı.

RUSYA 2030 YILINA KADAR YOLA PUTİN'LE DEVAM EDECEK!

Rusya'daki devlet başkanlığı seçimlerinde beklendiği üzere bir sürpriz yaşanmadı ve resmi olmayan sonuçlara göre seçimi Vladimir Putin kazandı. Üç gün süren oy verme işlemi sonucunda, sandık çıkış anketlerine göre oyların yaklaşık yüzde 88'ini alan Putin, 5. kez Devlet Başkanı seçildi.

Rusya Merkezi Seçim Komitesi Başkanı Ella Pamfilova da Rus devlet televizyonuna yaptığı açıklamada şu ana kadar oyların yüzde 30'unun sayıldığını, Putin'in oy oranının yüzde 87,97 olduğunu söyledi. Pamfilova seçimlere katılım oranının da yüzde 74,22 olduğunu belirtti.

Putin'in seçim zaferini, bugün Rusya'nın Kırım'ı ilhakının 10. yıl dönümüyle birlikte kutlaması bekleniyor. Rusya, Ukrayna'ya bağlı olan Kırım'ı 18 Mart 2014'te ilhak etmişti. Yönetimi 10 yıldır fiili olarak Rusya'nın elinde olan Kırım uluslararası alanda Ukrayna toprağı olarak kabul ediliyor. Yetkililer Kırım'da kullanılan oyların yüzde 93'ünün Putin'e gittiğini de açıkladı. Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçı bölgeler Luhansk ve Donetsk'te de Putin'in oy oranının yüzde 90'ın üzerinde olduğu bildirildi.

Yapılan seçimlere Putin'in karşısında aday olarak komünist Nikolai Kharitonov, Rusya'da parlamentonun alt kanadı olan Duma'nın Başkan Yardımcısı Vladislav Davankov ve milliyetçi Leonid Slutsky katılmıştı. Putin rakiplerini ezici bir üstünlük ile geride bırakmayı başararak yeniden Devlet Başkanı oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir