Pakistan'da bombalı saldırı! 52 kişi hayatını kaybetti

Pakistan'da bombalı saldırı! 52 kişi hayatını kaybetti
Pakistan’daki bir cami yakınında gerçekleştirilen intihar saldırısında 52 kişi hayatını kaybetti. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, tüm hastanelerde acil durum ilan edildi.

Pakistan’ın Belucistan eyaletine bağlı Mastung bölgesinde Hazreti Muhammed'in (s.a.v.)doğum günü olan Mevlid Kandili vesilesiyle çok sayıda kişinin toplandığı Medine Cami yakınında bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıda 52 kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklandı.
Munim, saldırganın bir polis aracının yakınında kendisini havaya uçurduğunu aktardı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, tüm hastanelerde acil durum ilan edildi.

Bir bombalı saldırı daha

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmamışken, Pakistan ikinci bombalı saldırıyla sarsıldı. Ülkenin kuzeybatısındaki Hayber Pakhtunkhwa eyaletine bağlı Hangu kentindeki bir camide Cuma namazı sırasında bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Patlamanın şiddetiyle caminin çatısı çöktü. Bölgeye polis ve ambulans ekipleri sevk edildi. Polisten yapılan açıklamada, saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Camide 30-40 kişinin bulunduğu belirtiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir