Ürün Güvenliği İhlali Nedeniyle Belirli Bir Markanın Ton Balığı Raflardan Çekiliyor

Ürün Güvenliği İhlali Nedeniyle Belirli Bir Markanın Ton Balığı Raflardan Çekiliyor
Almanya'da Interfood Lebensmittelgrosshandel GmbH tarafından yapılan açıklamaya göre, son üretim partisinde cıva tespit edilen ton balığı ürünleri piyasadan çekiliyor. Sağlık riskine karşı acil durum kodu verilen ürünlerin tüketilmemesi uyarısında bulunuldu. Türk vatandaşlarını da etkileyen bu durumla ilgili Türkçe uyarı metni de yayınlandı.

Acil durum kodlu ürünler piyasadan çekiliyor!

Interfood Lebensmittelgrosshandel GmbH, son üretim partisinde cıva tespit edilmesinin ardından acil durum kodlu ürünlerini piyasadan çekme kararı aldı. Müşterilere yapılan açıklamada, ton balığının sağlığa zararlı olabileceği vurgulanarak, tüketilmemesi istendi.

Türkler de Etkilendi: Türkçe uyarı metni yayınlandı!

Almanya’nın Kreuzberg bölgesinde yoğun olarak satılan ve tüketilen ton balığı, Türk vatandaşlarının da ilgisini çekiyor. Bu nedenle yetkililer, Türk tüketicileri bilgilendirmek amacıyla özel bir Türkçe uyarı metni yayınladılar. Özellikle hamile olan veya hamile olma ihtimali olan kadınların ton balığı tüketmemeleri öneriliyor.

Cıvanın zararları ve etkileri

Cıva, sinir sistemi için toksiktir ve çok küçük miktarlarda bile büyük etkilere sahip olabilir. Doğrudan merkezi sinir sistemine ve böbreklere zarar verir. Bu durum, gelişimsel bozukluklar, hareket bozuklukları ve beyin fonksiyon bozuklukları gibi sonuçlara yol açabilir. Yüksek dozda metalik cıva buharına kısa süreli maruz kalma bile akciğer hasarı, bulantı, kusma, ishal gibi semptomlara neden olabilir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.