Ev Kadınları İçin Emeklilik Sisteminde Yapılan Değişiklikler Açıklandı: Yeni Emeklilik Fırsatları

Ev Kadınları İçin Emeklilik Sisteminde Yapılan Değişiklikler Açıklandı: Yeni Emeklilik Fırsatları
Evde çalışan kadınlar artık emeklilik hedeflerine daha yakın olabilecekler. Evde üretim yapan veya çalışmayan kadınlar için emeklilik imkanları genişliyor. Özellikle ev hanımlarına yönelik desteklerle emeklilik hayali daha da erişilebilir hale geliyor. Evde çalışan kadınlar, tarımsal faaliyetler veya evde üretim yaparak esnaf muaflığından yararlanabilecekler.

Evde çalışan kadınlar artık emeklilik hayaline daha yakın oldukları belirtilerek çalışmayan ya da evde üretim yapan kadınlar için emeklilik imkanları genişleyeceği ifade edildi. Bununla beraber özellikle ev hanımlarına yönelik geliştirilen desteklerle, emeklilik hedefine ulaşmak daha erişilebilir hale geleceği ifade edilerek evde çalışan kadınlar, kendi adlarına tarımsal faaliyetler veya evde üretim yaparak esnaf muaflığından yararlanabilecekleri aktarıldı.

Tüm bunlarla beraber bu durumda isteğe bağlı sigorta ile emeklilik olanağı doğduğu bildirildi ve özellikle bu yıl en düşük prim tutarının aylık 6 bin 400 lira 80 kuruş olarak belirlenmesi, evde çalışan kadınlar için önemli bir adım olduğu aktarıldı.

Devlet Desteği ile Prim Kolaylığı

Ev hanımlarına müjde! Devlet, isteğe bağlı sigorta primlerine yüzde 33 oranında destek sağlayacağı ifade edilerek bu sayede aylık 4 bin 267 lira 20 kuruş gibi daha düşük bir primle emekli olma imkanı olduğu ve bu destek, evde çalışan kadınların emeklilik planlarını desteklediği vurgulandı.

Tüm bunlarla beraber  evde bakıcı veya temizlik işçisi olarak çalışan kadınlar da unutulmadığı bildirilerek eğer bu işlerde 10 günden fazla süreyle çalışıyorlarsa, işverenleri adına sigorta primi ödeniyor ve böylece emeklilik hakkı kazanacakları ve bu evde çalışan kadınların emeklilik planlarını güçlendiriyor ve geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlayacağı duyuruldu.

Bağ-Kur’lular İçin Gelişmeler

Bağ-Kur’lular için de önemli gelişmeler söz konusu olduğu belirtilerek prim gün şartının 9 binden 7 bin 200’e çekilmesi, bu kesim için emeklilik hedefini daha erişilebilir olduğu paylaşıldı. Konu ile ilgili olarak emeklilik yaşının çocuk sayısına göre esnetilmesi ve ağır işlerde çalışanlar için yıpranma payı sistemi benzeri düzenlemeler de gündeme geldiği belirtilerek bu, kadınların çalışma koşullarına ve ailevi durumlarına göre daha uygun emeklilik şartlarına sahip olmalarını sağlayacağı vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir