Prim Eksiği Olanlar İçin Erken Emeklilik İmkanı: Prim İndirim Fırsatı

Prim Eksiği Olanlar İçin Erken Emeklilik İmkanı: Prim İndirim Fırsatı
Prim indiriminden faydalanacak vatandaşlara belirli şartlarla emeklilik için gerekli prim miktarının düşürülmesi sağlanacak. Böylece küçük esnaflar arasında yer alan kasap, tamirci, kuaför, terzi, bakkal gibi meslek grupları erken emeklilik hakkını SGK'ya başvurarak elde edebilecekler.

Emeklilik için gereken prim şartını tamamlayamayan vatandaşlara belirli şartlarla prim indirimi yapılacak. Bu kapsamda, 4B kapsamındaki vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile prim eşitlemesi yapılacak. Bu sayede, Bağ-Kur’lular erken emeklilik başvurularını SGK’ya erken yapabilecekler.

Kimler faydalanabilecek?

Prim indiriminden yararlanabilecek olanlar arasında kasap, tamirci, kuaför, terzi, bakkal gibi küçük esnaf grupları bulunuyor. Bu düzenlemeden faydalanabilmek için ise esnafın maksimum 10 ve daha az çalışanı olması gerekiyor.

EYT kapsamındakiler de yararlanacak mı?

Prim indirimi sonrası EYT kapsamındaki vatandaşlar da faydalanabilecekler. Özellikle 8 Eylül 1999 öncesi sigortası bağlayan Bağ-Kur’luların başvuruları kabul edilecek ve erken emeklilik için gereken prim gün sayısı 7200’e düşürülecek.

SSK’ya geçenlerin durumu

Bağ-Kur’dan SSK’ya geçen vatandaşlar da tekrar Bağ-Kur’dan emekli olabilecekler. Bu kişiler, 7200 güne düşürülen prim sayısıyla emeklilik başvurusunu gerçekleştirebilecekler.

Prim indirimiyle birlikte, prim eksiği olan vatandaşlar için erken emeklilik hayal olmaktan çıkıyor. Bu düzenlemeyle birlikte, emeklilik için gereken prim gün sayısı daha erişilebilir hale gelirken, birçok esnaf da bu fırsattan yararlanabilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.