Alanya deprem bölgesinde mi? Japon bilim adamı açıkladı

Alanya deprem bölgesinde mi? Japon bilim adamı açıkladı
Ülkemizde 6 Şubat depremleri ile kendini bir kez daha gösteren deprem gerçeği tüm yurtta tedirginlik yaratmakta. Peki söz konusu risk Alanya için de geçerli mi? Ünlü Japon deprem uzmanı açıkladı. Detaylar haberimizde...

Ülkemiz 6 Şubat depremlerinde de görüldüğü üzere birçok bölgesi ile beraber deprem riski altındadır. Deprem ülkesi olarak uzmanlarca nitelendirilen Türkiye bunun en canlı örneğini 6 Şubat depremleri ile yaşadı.

6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerde vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri kendi yaşadıkları bölgenin ve şehrin deprem bölgesi olup olmadığıdır. Söz konusu durumu bizlere Alanya üzerinde ünlü Japon deprem uzmanı açıkladı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi tarafından düzenlenen depremle yaşamak konulu konferansta Yoshinori Moriwaki Türkiye'nin depremle sıklıkla karşılaştığını ayrıca Alanya'nın deprem bakımından güvenli bir bölge olduğunu anlattı.

Yalnız Akdeniz Bölgesi'nde oluşabilecek olan 7 ve üzeri bir depremde en fazla 3 metrelik bir tsunami dalgasının olabileceğini de ekledi. Buradan da anlaşılacağı üzere Alanya ve Antalya bölgesi deprem açısından düşük risk barındıran bir bölgedir. Ancak bölgemizin söz konusu deprem gerçeğine karşı yine de tedbirli bir şehir planı oluşturması gerekmektedir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER