Kurban Bayramı İkramiyesi Kaç TL Olacak? Ne Zaman Yatacak?

Kurban Bayramı İkramiyesi Kaç TL Olacak? Ne Zaman Yatacak?
İlk defa 2018 yılında uygulamaya konulan emeklilere Kurban ve Ramazan Bayramlarında ödenen ikramiyelerle ilgili emekliler merak içerisindeler. Peki söz konusu emekli ikramiyeleri kaç lira olarak hesaplara yatacak? Zam gelecek mi?

Hayatımızda ilk defa 2018 yılında giren emekli ikramiyesi ilk olarak 1000 TL tutarında yapılan ödemelerle gerçekleştirilmişti. Sonrasında 1100 TL'ye çıkaran ikramiye 2000 TL'ye kadar yükseldi. Son olarak geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda emeklilere ikramiye tutarı olarak 3000 TL belirlendi.

Ramazan Bayramından önce emeklilerin hesabına yatan 3000 TL piyasada da büyük canlılara sebep oldu. Kurban bayramının birinci gününün 16 Haziran tarihinde olduğu düşünülürse emeklilere yatacak olan ikramiyeler 9 Haziran tarihinden itibaren hesaplara geçirilecek.

Peki emekliler 2024 yılı Kurban Bayramı için kaç TL ikramiye alacaklar?
Emeklilere kurban bayramında yatacak olan ikramiye ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan herhangi bir zam açıklaması gelmedi. Ayrıca Temmuz ayında emeklilere yapılacak olan zamdan önce hesaplara yatacak olan ikramiye söz konusu temmuz zammından da etkilenmeyecek.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER