İslam Memiş'ten Altın ve Dolar Yorumu: Yatırımcılara Miktar Odaklı Olmaları Tavsiyesi

İslam Memiş'ten Altın ve Dolar Yorumu: Yatırımcılara Miktar Odaklı Olmaları Tavsiyesi
Geçtiğimiz çeyrekte Fed'in iki kez faiz indirimi yapması beklenirken, piyasalarda bu kararlar önceden fiyatlandığı için altın ve dolar fiyatlarına fazla etki etmedi. Değer metaller, şimdi jeopolitik gerilimler ve terör eylemlerine odaklanarak dalgalanmaya devam edebilir. Uzun vadede altının ons fiyatının 2200-2380 dolar aralığında olması bekleniyor.

Yılın üçüncü çeyreğinde beklenen faiz indirimi, piyasalarda 2 kez gerçekleşti. Ancak Fed’in faiz kararları, piyasalarda önceden fiyatlandığı için altın ve dolar fiyatlarına etki etmedi.

Altın ve gümüşün geleceği

Değer metaller, artık jeopolitik gerilimlere ve terör eylemlerine odaklanıyor. Bu durum, kısa vadede geniş bant aralığında dalgalanmalara neden olabilir. Ancak uzun vadede, altının ons fiyatının 2200-2380 dolar, gram altının ise 2400-2500 lira aralığında seyredeceği öngörülüyor.

Fiziki altın talebi her geçen yıl artıyor, özellikle merkez bankaları bu alımları hızlandırıyor. Türkiye’de ise altın ithalatında azalma görülüyor, özellikle ithalat yasağı nedeniyle ilk çeyrekte azalış yaşandı.

Mayıs ayında beklentiler

Mayıs ayı altın ve gümüş piyasalarının sakin geçmesi bekleniyor, ancak Ortadoğu’da yaşanabilecek gerilimler bu durumu etkileyebilir. Kısa vadede dalgalanma, orta ve uzun vadede ise yükseliş beklentisi hakim.

Altın ve dolar paritesine dikkat etmek önemli. TL ile alım-satım yaparken dolar veya ons üzerinden takip etmek gerekiyor. Fiyata değil, miktara odaklanmak ise daha sağlıklı bir yaklaşım olabilir.

Altın tavsiyeleri

İslam Memiş, altın sahiplerine miktara odaklanmalarını tavsiye ediyor. “Cebinde 250 bin liralık altını olan fiyata bakmasın, miktarı artırmaya odaklansın” diyor ve altının uzun vadede değer kazanacağını öngörüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.