Emeklilerin Bayram Sevinci: En Düşük Maaş 15.000 TL’ye Yükseliyor

Emeklilerin Bayram Sevinci: En Düşük Maaş 15.000 TL’ye Yükseliyor
Emekli maaşı farkları için bekleyen intibak yasası hakkında önemli bir iddiası olan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Orta Vadeli Program'da yapılacak yeni düzenlemenin aslında bir intibak yasası olacağını ve bu düzenlemenin tüm emeklilere etki edeceğini belirtti. Erdursun, konu ile ilgili açıklamalarında Orta Vadeli Program'da yer alacak intibak yasasının emekli maaşlarındaki güncellemeyi içereceğini ifade etti.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşı farkları için bekleyen intibak yasası hakkında önemli bir iddiada bulunurken Erdursun açıklamalarında Orta Vadeli Program’da yapılacak yeni düzenleme aslında bir intibak yasası olacak ve bu düzenleme tüm emeklilere yansıyacağını ifade etti.

Intibak Yasası ve Emekli Maaşlarındaki Güncelleme

Konu ile ilgili olarak Erdursun açıklamalarının devamında Orta Vadeli Program’da yer alacak olan düzenleme emekliler için bir intibak yasası niteliğinde olacağını belirtti ve bu yasa tamamlandığında, emekli maaşlarında yapılacak zam dışında bir güncelleme olacağını, emekli maaşlarında adaletli bir düzenleme sağlanacağını vurguladı.

En Düşük Emekli Maaşı 15.000 TL

Bununla beraber emekli maaşlarında beklenen artışlar hakkında da bilgi veren Erdursun açıklamalarının devamında 6 aylık enflasyon rakamlarına dikkat çektiğini belirtti ve 3 aylık emekli zammının yüzde 15,06 olarak kesinleştiğini belirterek ve Temmuz ayında refah payı hariç yüzde 24-25 seviyelerinde bir artışın öngörüldüğünü paylaştı. Bu durumda en düşük emekli maaşının da 12-15 bin lira aralığına yükseltilmesinin beklendiğini vurguladı.

İntibak Yasasının Önemi ve Etkileri

Erdursun, intibak yasasının emekli maaşlarında önemli bir değişim sağlayacağını vurguluyor. Bu düzenleme ile herkesin yatırdığı prim, gün sayısı ve yaşına göre farklı bir şekilde düzenleneceğini belirtiyor ve bu sayede tüm emeklilere adaletli bir intibak sağlanacağını ifade ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir