Hulusi Şahin'den turizm değerlendirmesi! Tüm seneye yaymayı planlıyor

Hulusi Şahin'den turizm değerlendirmesi! Tüm seneye yaymayı planlıyor
Antalya'ya atanan Vali Hulusi Şahin, yeni görevinde Antalya'nın turizmdeki amiral gemisi olduğunu vurgulayarak, turizmi güneş, deniz ve kum üçgeninden çıkararak daha katma değerli ve 12 aya yayılan bir turizm anlayışını destekleyeceklerini ifade etti.

Türkiye'nin turizmde amiral gemisi Antalya'dır
Yeni bir şehre, yeni bir başlangıca yelken açtıklarını dile getiren Şahin, “Antalya Türkiye için çok önemli bir şehir, sadece turizm anlamında değil. Türkiye’nin turizmde amiral gemisi Antalya’dır. Büyük bir döviz rezervi Türkiye’ye dahil oluyor. Antalya sadece turizmden ibaret bir şehir değil. Pek çok şeyde Antalya Türkiye birincisi. Tarımsal ürünlerde Türkiye birincisiyiz. Ticarette önemli bir yeri var, sanayide biraz geriden geliyor. Böyle değerli ve güzel bir şehirde olmak gurur vericidir. Hedefimiz öncelikle Antalya’ya katkı sağlamak, rutinin üzerine çıkabilmektir. Rutini herkes yapar; üzerine ne koyabiliriz, bu şehre ne katabiliriz? Biz olmasaydık, olmayacak bir iş yapabilir miyiz; bunun arayışı içinde olacağız. Güçlü olan yerlerimizi pekiştireceğiz, turizm tarım gibi alanlarda daha güçlü hale nasıl gelebilirizin içinde olacağız” diye konuştu.

Turizmin 12 aya yayılması için çalışacağız
Uluslararası Astronomi Kongresi’nin bir sonraki durağının Antalya’nın olmasını içeren bir çalışma ile başladığının altını çizen Vali Şahin, “Antalya aday 2026 için. Bunu Antalya alabilirse yaklaşık 1 milyar dolarlık turizm kapasitesi oluşabilecek. Turizmi güneş deniz, kum üçgeninden çıkarıp daha katma değerli daha 12 aya yayılan turizm anlayışıyla yapılması için çalışacağız. Çok güçlü bir tarım var, bunu daha katma değerli ürünlerle nasıl geliştirebiliriz, bunun arayışı içinde olacağız. Sanayiyi güçlendirmenin arayışı içinde olmalıyız. Sanayide yapılacak çok iş var. Antalya’da altyapılarla ilgili yapılacak işler var. Karayolları ve arıtmalar gelir. Bu kadar güzel bir coğrafyayı kirletemeyiz. O nedenle arıtıma tüm atıklarımızın ileri biyolojik arıtmayla arıtılması gerekir. Bir master plan uzun vadeli bir proje çalışması yapmamız gerekir. Bu sadece belediyelerin konusu değildir, Türkiye’nin konusudur. Makro bir planlama gerekir” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir