Sıfır Faizli ve 2 Yıl Ödemesiz 150 Bin Liralık Destek Paketinin Ödeme Takvimi Açıklandı

Sıfır Faizli ve 2 Yıl Ödemesiz 150 Bin Liralık Destek Paketinin Ödeme Takvimi Açıklandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gençlerin aile kurmalarını teşvik etmek amacıyla faizsiz evlilik kredisi hakkında önemli bir açıklama yaptı. Bakan Göktaş, Türkiye'nin genç nüfusunu desteklemek için Aile ve Gençlik Fonu'nu kurduklarını ve genç çiftlere sıfır faizli 2 yıl ödemesiz 150 bin lira para verileceğini duyurdu. Bu destekle gençlerin aile kurmaları destekleniyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gençlerin aile kurmalarını desteklemek amacıyla faizsiz evlilik kredisi hakkında önemli bir açıklamada bulunarak bu krediyle ilgili merak edilen detaylar da belli oldu. Bakan Göktaş söz konusu açıklamalarında Türkiye’nin genç nüfusunu desteklemek ve aile kurmalarını teşvik etmek adına Aile ve Gençlik Fonu’nu kurduklarını belirterek bu fon aracılığıyla genç çiftlere faizsiz kredi imkanı sağlanacağını hatırlattı.

MAYIS AYINDA ÖDENECEK

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında tesis edilen 48 ay vadeli, faizsiz 150 bin TL’lik evlilik kredisi, genç çiftlere önemli bir destek sağlayacağı belirtilerek başvuruların kabul edilmesiyle birlikte ödemelerin Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilmesinin planlandığı aktarıldı. Ayrıca Bakan Göktaş söz konusu açıklamalarında Türkiye’nin genç nüfusunun geleceğine yatırım yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca BakanGöktaş açıklamalarında ülkenin doğal kaynaklarından elde edilen gelirlerin gençlerin refahı ve aile kurma süreçlerine destek olmak amacıyla kullanılacağını paylaştı.

EVLİLİK SÜRECİNE DESTEK OLACAK

Genç çiftler, faizsiz evlilik kredisi için başvurularını yapabilecekler. Bu süreçte başvuruların kabul edilmesiyle birlikte ödemelerin Mayıs ayında gerçekleştirilmesi beklendiği bildirilerek bu yeni uygulama, gençlerin evlilik süreçlerine destek olmayı hedeflerken, aynı zamanda Türkiye’nin aile yapısını güçlendirmeyi amaçladığı da vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.