Arabası Olanlara Müjde: Yollarda Çifte İndirim

Arabası Olanlara Müjde: Yollarda Çifte İndirim
Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında gece yarısından itibaren bir kez daha düşüş yaşanacak. Benzine 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL indirim yapılacak. Sürücüler için sevindirici bir gelişme olarak duyuruldu. Bu indirimler pompalara yansıyacak.

Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarında bir kez daha düşüş yaşanacağı duyuruldu ve bu düşüşle birlikte benzine 1.37 TL, motorine ise 1.24 TL indirim beklendiği bildirildi. Bu haber, sürücüler için sevindirici bir gelişme olarak duyuruldu.

POMPALARA YANSIYACAK

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde, benzine ve motorine önemli bir indirim yapılacağı ifade edilerek söz konusu indirimler, Brent petrol fiyatlarındaki düşüş ve döviz kurlarındaki değişimlerle ilişkilendirildiğinden akaryakıt fiyatlarında yaşanan düşüş, gece yarısından itibaren tüm pompalara yansıyacağı ifade edildi.

FİYAT DEĞİŞİMLERİNİN NEDENLERİ

Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde, çeşitli faktörler rol oynadığı da belirtilerek Türkiye’de benzin ve motorin fiyatlarına, ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) payı eklenerek rafineri satış fiyatı oluşturulduğu ve gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF (Cost, Insurance, and Freight) Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibiyle belirlendiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.