Alanya'da turist dertli! Trafik yoğunluğu ve artan konaklama ücretleri gündemde

Alanya'da turist dertli! Trafik yoğunluğu ve artan konaklama ücretleri gündemde
Alanya'ya gelen turistler, 2023 sezonunda yaşanan trafik yoğunluğu ve otel fiyatlarındaki artış nedeniyle şikayetçi.

Turistler, 2023 yılında Antalya'ya akın ederken, karşılaştıkları trafik sorunu ve konaklama ücretlerindeki artış nedeniyle rahatsızlık duyuyor. Almanya Berlin'den 3 saatte Antalya'ya gelen turistler, havalimanından otellerine ulaşmak için 4 saate kadar beklemek zorunda kalıyor. Turizm tesislerinin fiyatlarının artması ise turistlerin tepkisini çekiyor.

TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM YOLDA

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antalya-Alanya arasındaki trafik sorununu çözmek amacıyla harekete geçti. Yapılacak Antalya-Alanya Otoyolu'nun 84 kilometrelik güzergahı, trafik sıkışıklığını önleyecek ve turistlerin ulaşım sürelerini kısaltacak. 7 kavşak, 8 tünel, 19 viyadük ile donatılacak olan otoyol, bölgedeki ulaşımı rahatlatacak.

TURİSTLERDEN YÜKSELEN FİYAT TEPKİSİ

Turistler, turizm tesislerindeki konaklama ücretlerindeki artışa tepki gösteriyor. 2023 yılında birçok tesiste fiyatların yükselmesi, "Ucuz tatil" algısını sarsarken, turistler bu duruma anlam veremiyor. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, fiyat artışının turistlerin beklentilerini aştığını ancak dünya genelindeki fiyat dalgalanmalarının anlaşıldığını belirtiyor.

TURİSTLERİN BAŞLICA ŞİKAYETİ

Alanya'da 40 yıldır otel yöneticiliği yapan İmren Torun, turistlerin en fazla yol ve trafik sorunu yaşadığını belirtiyor. Yeni otoyol ihalesinin, turistlerin ulaşım sürelerine olumlu etki yapması bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Valiliği'nin bu konuda acil çözüm arayışında olduğu ifade ediliyor.

OTELLERDEKİ ZAMLAR TURİSTLERİ RAHATSIZ EDİYOR

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, Kemer'de trafik açısından sorun yaşanmasa da, otellerdeki fiyat artışlarının turistleri etkilediğini belirtiyor. Pandemi sonrası otellerin fiyatlarını iki katına çıkarması, turistlerin tepkisini çekti. Fiyatlar konusunda yaşanan dalgalanmanın turistleri zorladığı ifade ediliyor.

Haber Editörü
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir