Antalya ve Alanya 2023'te 3 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı!

Antalya ve Alanya 2023'te 3 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı!
Antalya, zengin kültürel mirası ve tarihi güzellikleriyle 2023'te müze ve ören yerlerinde 3 milyon 269 bin ziyaretçi ağırlayarak turizmde önemli bir başarıya imza attı.

Dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarından biri olan Antalya, kültürel zenginlikleri ve tarihi mekanlarıyla 2023'te 3 milyon 269 bin ziyaretçi ağırlayarak önemli bir başarı elde etti. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2023'ün turist rekoru kırılan bir yıl olduğunu ve bu başarıdan memnun olduklarını belirtti.

ANTALYA DÜNYANIN EN ÖNEMLİ TURİZM DESTİNASYONLARINDAN BİRİ

Zoroğlu, Antalya'nın dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu vurgulayarak, turizmle ilgili hedeflerinin başında sezonu 12 aya yaymak ve kültür turizmini geliştirmek olduğunu ifade etti. Kültürel mirasın, spor turizmi ve gastronomiyle birleştirilerek turizmin çeşitlendirilmesi hedeflendi.

Geçen yıl Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un talimatları doğrultusunda önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Zoroğlu, özellikle Side, Alanya ve Kemer'deki antik kentlerde yapılan çalışmaların altını çizdi.

3 MİLYON 269 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

2023'te müze ve ören yerlerini 3 milyon 269 bin kişinin ziyaret ettiğini açıklayan Zoroğlu, Antalya Müzesi'nin 182 bin ziyaretçiyle en çok ziyaret edilen müze olduğunu ifade etti. Ardından, Antalya Atatürk Evi ve Mevlevihane Müzesi geldi.

KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ'NİN ETKİSİ

Antalya Kültür Yolu Festivali'nin kent merkezindeki müzelerin ziyaretçi sayılarına olumlu etkisi olduğunu belirten Zoroğlu, bu etkinliğin kültürel turizmi güçlendirdiğini söyledi.

GELİR RESTORASYON VE ONARIM ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK

Zoroğlu, Patara Antik Kenti'nin 338 bin ziyaretçiyle en çok ilgi gören ören yeri olduğunu paylaştı. Bu yıl, Geleceğe Miras Projesi kapsamında antik kentlerin ziyaretçi sayısını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Ziyaretçilerden elde edilen gelirin 125 milyon 706 bin lira olduğunu ve bu gelirin ören yerlerinin restorasyon ve onarım çalışmalarında kullanılacağını açıkladı.

Haber Editörü
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir