Alanya Turizmi Acil Çözüm bekliyor! Bakan Ersoy'a Talepler Sunuldu

Alanya Turizmi Acil Çözüm bekliyor! Bakan Ersoy'a Talepler Sunuldu
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katıldığı toplantıda Alanya turizminin sorunlarını dile getirdi.

Alanya’ya gelerek bir dizi temaslarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Buradaki toplantıda turizmle ilgili konular konuşuldu. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili de, Ersoy’un katıldığı toplantıda Alanya turizminin sorunlarını aktardı.

SİLİ: “İSTİHDAM NOKTASINDA SORUN YAŞIYORUZ”
Sili, Gazipaşa-Alanya Havaalanı’nda planlanan yatırımla ilgili yaşanan bir pürüzden bahsederek, “Bu konuda desteğinizi bekliyorum” dedi. Ayrıca, “Tesislerin kapalı olduğu dönemde nitelikli personel sıkıntısı yaşıyoruz. Bu noktada istihdam sağlanarak nitelikli insanların 12 ay boyunca bu sektörde çalışmayı kafasına oturtması gerekiyor” şeklindeki endişelerini dile getirdi.

“SPOR TURİZMİ ÇALIŞTAYI DÜZELEYECEĞİZ”

Mayıs ayında planlanan spor turizmi çalıştayı hakkında da konuşan Sili, “Alanya bölgesinde yapılabilecek sporlarla ilgili bütün federasyon başkanlarımızla planlama yapıyoruz. Bu noktada da teşvikleriniz bizim için önemli” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Alanya’nın çok amaçlı spor kompleksinin tamamlanması gerektiğini vurgulayarak destek talebinde bulundu.

“ARITMA TESİSLERİNDE BÜYÜKŞEHİRDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Arıtma tesislerinin yenilenmesi ve kapasite artışı konusunda da beklentilerini dile getiren Sili, “Yerel seçim sürecinde umut ediyorum ki doğru bir seçimle yenileme ve kapasite artışında büyükşehirden de destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir