Günlük 3.500 TL Ücretle Binlerce Çalışan Aranıyor: Tek Şart Açıklandı

Günlük 3.500 TL Ücretle Binlerce Çalışan Aranıyor: Tek Şart Açıklandı
Çelik sektörünü bir araya getiren SteelOrbis 2024 Bahar Konferansı, Berlin'de düzenlendi. Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan, 2024 yılı sonunda 17 milyon ton tonaj ve 15 milyar dolarlık değer olarak hedeflediklerini açıkladı. Ayrıca Aslan, günlük 3.500 TL maaş konusunda da önemli değerlendirmelerde bulundu.

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ‘SteelOrbis 2024 Bahar Konferansı’, çelik sektörünü bir araya getirirken önemli toplantılar yapıldı. Konu ile ilgili olarak Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan önemli değerlendirmelerde bulundu. Aslan açıklamalarında 2024 yılı sonunda tonaj olarak 17 milyon ton, değer olarak ise 15 milyar dolar ihracat hedeflerini belirtti.

GÜNLÜK 3.500 TL MAAŞ

Aslan söz konusu açıklamalarında sektördeki istihdam sıkıntısına vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

“Asgari ücretle çalışanlarımız var, ancak ikramiyeler eklenince asgari ücretin üzerine çıkıyor. Bir kaynakçının günlük yevmiyesi 3 bin 500 lira olmasına rağmen çalışan bulmakta zorlanıyoruz”

ÇOK DAHA DÜŞÜK KARBON SALINIMI VAR

Tüm bunlarala beraber çelik sektörünün yeşil dönüşümüne odaklandıklarını belirten Aslan şu şekilde devam etti:

“Türk çelik sektörünün üretiminin yüzde 70’i elektrikli ark ocakları ve çelik hurdasının geri dönüştürülmesi ile yapılıyor. Bu sayede dünyada önde gelen yeşil çelik üreticileri arasında yer alıyoruz ve AB ülkelerine kıyasla çelik üretimimizde çok daha düşük karbon salınımı gerçekleştiriyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.