Nerede oy kullanacağım, e-Devlet YSK seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır?

Nerede oy kullanacağım, e-Devlet YSK seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır?
31 Mart Yerel Seçimleri için sayılı günler kalırken nerede oy kullanacağını merak eden vatandaşlar da YSK seçmen kağıdı sorgulama ekranına ulaşmak üzere araştırmalarına başladı.

31 Mart yerel seçimlerine artık kısa bir süre kaldı. 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde oy kullanacak olan vatandaşlar hangi sandıkta ve okulda oy kullanacağı sorusuna yanıt aramaya başladı. ''Nerede oy kullanacağım sorgulaması nasıl yapılır?'' sorusu gündeme taşındı.

Önümüzdeki hafta Pazar günü Türkiye'nin 81 ilinde milyonlarca seçmen sandık başına gidecek. Yerel yöneticiler ve il meclis üyelerinin seçileceği 31 Mart Mahalli İdareler seçimi öncesinde vatandaşlar ''Nerede Oy Kullanacağım?'' sorusuna yanıt aramaya devam ediyor.

NEREDE OY KULLANACAĞIM, YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

YSK tarafından belirlenen seçmen kaydı ve oy kullanacağı yere ilişkin bilgiler e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor.

nerede-oy-kullanacagim-e-devlet-ysk-secmen-kaydi-sorgulama-nasil-yapilir.jpg

Bu çerçevede 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde nerede oy kullanacağını merak eden vatandaşlar e-Devlet üzerinden Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama ekranı üzerinden e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra görüntüleyebilecek. Ekran üzerinde Yurt İçi Seçmen Bilgileri, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde oy kullanacakları okul ve sandık numarasını görüntüleyebiliyor.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir