2024 Yılı Emeklilere Özel Kira Yardımı ve Sosyal Desteklerde Artış

2024 Yılı Emeklilere Özel Kira Yardımı ve Sosyal Desteklerde Artış
Türkiye, 2024 yılını "Emekliler Yılı" ilan etti. Gazeteci Yücel Kayaoğlu'nun detayları paylaştığı yazısına göre, emeklilere yönelik kira yardımı ve sosyal desteklerde önemli artışlar bekleniyor.

Türkiye'de gazeteci Yücel Kayaoğlu bugün kaleme aldığı yazısında önemli detayları paylaştı. 2024 yılı Emekliler Yılı olarak ilan edilmesinden hemen sonra da bakanlıklarında emeklilere dair çalışmalar başlattığını ifade eden Kayaoğlu'da emeklilere yönelik sosyal ve ekonomik desteklerin, hizmelterin yoğun şekilde olacağı bir senenin yaşanacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Emekliler Yılı açıklaması sonrası düğmeye basıldı ve yapılacak çalışmalarla birlikte emeklilerin hayat kalitesinin artırılması, sosyal haklarının genişletilmesi ve sağlık, ulaşım, sosyal haklar, kültürel faaliyetlere kadar birçok alanda emeklilere özel hizmetler verilmesi planlar arasında.

İKRAMİYE ZAMMI

Geçen gün açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli bayram ikramiyelerine zam hazırlıklarının başladığını ve ilgili bakanlıklarla görüşmeler yapılacağını söyledi. Bu açıklamadan sonra ikramiyenin ne kadar olacağı merak edilirken Türkiye Gazetesi, ikramiyenin 2 bin liradan 5 bin liraya çıkarılacağını söyledi.

FATURALAR İNDİRİMLİ

Düşük maaş alan ve başka bir geliri olmayan emeklilere faturalarda indirim konusu da gündemde. Türkiye Belediyeler Birliği ile bir çalışma yapılacağı ve faturalarda belli bir miktar indirim yapılacağı gündemde.

Doğalgaz, elektrik ve su faturasında destek verilmesi planlanıyor.

KİRA YARDIMI VERİLECEK Mİ?

İlgili Bakanlıkların çalışma yaptığı alanlar arasında kira yardımı var. En düşük emekli aylığı alan, yani 10 bin lira maaş alan ve başka geliri olmayan emeklilere kira yardımı verilmesi masada.

Kira yardımı üzerinde çalışmalar başladı. Seçimlerden sonra konunun meclis gündemine geleceği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir