Kira Ödemelerinde Yeni Düzenleme: Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin Tasarruf Dönemi

Kira Ödemelerinde Yeni Düzenleme: Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin Tasarruf Dönemi
Ev sahipleri ve kiracılar arasında sevinç dolu gelişmeler yaşanıyor. Kira bedellerinde yapılan limit artışı, hem kiracıları rahatlatıyor hem de ev sahiplerine gülümseme getiriyor. Kira geliri üzerinden uygulanan istisna miktarı 12 bin lira artırılarak 33 bin liraya yükseltildi. Detayları egehaber.com'da bulabilirsiniz.

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sevinç dolu gelişmeler yaşandığı belirtilerek kira bedellerinde yapılan limit artışı, hem kiracıları rahatlatıyor hem de ev sahiplerine gülümseme getirdiği vurgulandı. Bununla beraber yapılan düzenlemeyle ilgili detayları egehaber.com olarak derledik.

Ev sahiplerini sevindiren bir haber gelirken kira geliri üzerinden uygulanan istisna miktarı 12 bin lira artırılarak 33 bin liraya yükseltildiği ifade edildi. Ayrıca bu güncellemeyle birlikte, yıllık 33 bin liranın altında kira geliri elde edenler gelir vergisi ödemekten muaf olacakları bildirildi.

Yeni Düzenlemeyle Rahat Nefes

Kira geliri üzerinden uygulanan istisna tutarı 12 bin lira artırıldığı bildirilerek artık, ev sahipleri yıllık 33 bin TL’nin altında kira geliri elde ettiklerinde gelir vergisi ödemekten muaf olacakları duyuruldu. Konu ile ilgili olarak ev sahipleri ve kiracılar için dikkat çekici bir gelişme yaşandığı bildirilerek bir önceki istisna miktarı 21 bin TL iken, bu değişiklikle birlikte 33 bin TL olarak belirlendiği ve yeni dönem başladı ve o para artık cebinizde kalacağı vurgulandı.

Vergi Yükümlülüğü

Ancak yıllık kira geliri 33 bin TL’nin üzerinde olanlar, bu miktarı aşan kısmı için vergiye tabi tutulacaklar. Bu noktada dikkatli olmakta fayda var. Yapılan bu güncelleme, ev sahipleri ve kiracılar arasında olumlu bir etki yaratırken, kiralarla ilgili mali yükümlülüklerin daha adil bir şekilde dağıtılmasına da olanak sağlayacak gibi görünüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir