14 Gün Sonra Yüzde 25 Oranında Zam Uygulanacak

14 Gün Sonra Yüzde 25 Oranında Zam Uygulanacak
Seçim sonrası birçok ürün ve hizmette artış yaşanırken, doğalgaz faturalarında da zam bekleniyor. AK Parti iktidarı, 31 Mart seçimleri öncesinde birçok zam kararını ötelerken, aylarca ertelenen zamların vatandaşın cebinden çıkmaya başladığı belirtildi. Doğalgaz faturalarında artış olacak, tarife ücretinde bir değişiklik olmasa da, zam sonucu faturaların yükseleceği ifade ediliyor.

Seçim sonrası birçok ürün ve hizmet bedelinde artış yaşanırken, doğalgaz faturaları da zamlanacak kalemler arasında olduğu bvelirtilerek AK Parti iktidarı, 31 Mart seçimleri öncesinde çok sayıda zam kararını ötelerken, aylardır ertelenen zamlar tek tek vatandaşın cebinden çıkmaya başladığı ifade edildi.

Doğalgaz Faturalarında Artış

Her ne kadar tarife ücretine bir zam gelmeyecek olsa da, 1 Mayıs itibarıyla bütün konutlardaki doğalgaz faturalarında 150 liralık artış yaşanacağı ifade edilerek geçtiğimiz yıl Karadeniz Doğalgazı’nın şebekeye bağlanması gerekçe gösterilerek Türkiye genelinde uygulanmaya başlanan ayda 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla son bulacağı vurgulandı.

Zamlı Faturalar

Şehirden şehire değişiklik göstermekle birlikte, ülke genelinde ortalama 150 liralık bir bedele denk düşen 25 metreküplük doğalgaz uygulamasına son verilmesi, milyonlarca hanenin mayıs ayı itibarıyla faturalarına 150 lira ekleme yapılacağı i,fade edilerek uygulamanın uzatılmasını isteyen vatandaşların taleplerine karşın yetkililerden bir açıklama gelmezken, 14 gün sonra sona uygulanacak değişiklik faturaları ortalama yüzde 25 zamlı hale getireceği bildirildi.

Yüzde 25 Zam Bekleniyor

Yaz aylarında kullanılmıyor olsa da, sonbahar ve kış aylarında yüksek bedellere ulaşan doğalgaz faturaları, Türkiye genelinde ortalama aylık 600 lira olarak şekilleniyor. Yaklaşık 150 lirayı bulacak artış, doğalgaz faturalarına dolaylı yoldan yüzde 25 zam yapıldığını anlamına gelecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir