EYMSİB Mali Genel Kurulu Tamamlandı

EYMSİB Mali Genel Kurulu Tamamlandı
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, 2023 yılı Mali Genel Kurulu'nu Kaya Termal Otel'inde düzenlenen toplantı ile gerçekleştirdi. Genel Kurulun ardından İhracatın Yıldızları Ödülleri sahiplerini buldu. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, 2023 yılı Mali Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, 2018 yılında bizleri bu göreve layık gören tüm destekçilere teşekkür ederiz şeklinde ifade etti.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, 2023 yılı Mali Genel Kurulunu Kaya Termal Otel’de düzenlenen toplantı ile tamamladı. Genel Kurulun ardından İhracatın Yıldızları Ödülleri verildi.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği 2023 yılı Mali GEnel Kurulunda konuşan Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, “2018 yılında bizleri layık görüp bu göreve getirdiğiniz günden beri, size vermiş olduğumuz bu sözümüzü hiç unutmadık. Bu ruh ve bilinçle yılmadan, usanmadan, yorulmadan sizlere layık olabilmek için, yönetim kurulum ve ben ekip ruhu içerisinde çalışmaktayız. Zamanın, su gibi aktığı ve her şeyden değerli olduğu bir dönemde, vaktinizi ayırarak katılım sağladığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. 1966 yılında kurulan ve üyelerinin ihracatının artırılmasını temel görev edinen; Birliğimiz, sizlerin sayesinde 2023 yılı sonunda da ihracat rekoruna imza attı. Ve yüzde 7’lik artışla 1 milyar 330 milyon dolarlık ihracatı kayıt altına aldı. 805 üye firmamızın 128 ülke ve bölgeye, 100’ün üzerinde farklı ürün grubunda dünyanın her bir köşesine yaptıkları ihracat hepimizin göğsünü kabarttı. Siz değerli üyelerimizi bu başarınızdan dolayı kutluyor ve canı gönülden tebrik ediyorum. Yönetim Kurulu olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında ihraç ürünlerimiz daha çok bilinsin, daha çok satılsın diye çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” sözlerini kaydetti.

“Turquality Projesi’ne başlıyoruz”

Uçak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Ticaret Bakanlığımızın sağladığı tüm olanaklardan yararlanmaya çalışıyor ve bütçemizi verimli bir şekilde kullanmaya özen gösteriyoruz. 2020 yılında başlattığımız UR-GE Projemiz Türkiye genelindeki 619 proje arasın da en başarılı projeler arasına girdi. Geçtiğimiz şubat ayında ödülümüzü Sayın Ticaret Bakanımızdan aldık. 2024 yılında da yeni UR-GE projemize başladık. Üyelerimizden gelen talebin bizleri son derece memnun ettiğini belirtmek istiyorum. Sizlerin huzurunda, İhracatçılarımıza verdikleri desteklerden dolayı Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat Beye ve Bakanlık çalışanlarına sonsuz teşekkür ediyoruz. 2024 yılında Meyve Sebze Mamulleri sektöründe son derece önemli bir tanıtım atağı olan “Turquality Projesi” ni hayata geçiriyoruz. Ürünlerimizi tanıtmak ve pazarlamak için fuar ve heyet etkinliklerine de hız kesmeden devam ediyoruz. Yurt içinde de sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında üretimin kalite ve miktarının devamlılığı, kalıntısız ürün yönetiminin sağlanması için; “Kullandığımız Pestisitleri Biliyoruz”, “Gıda Kayıplarının Tespiti” ve “Akdeniz Meyve Sineği ile Biyoteknik Mücadele” projelerimizi kesintisiz
sürdürdük. Bu ay başında, ilki büyük ilgi gören ve gelecek nesilleri tarımsal faaliyetlere teşvik eden “Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitim Programı” nı yeniden başlattık. Kurduğumuz ekiplerle üyelerimizi ziyaretlere kesinti vermeden devam ettik. Projelerimizi anlatmaya, sorunlarınızı dinlemeye çalıştık. Ziyaret sayımızı artırmak için bazı giderlerimizden kısarak ikinci bir araç satın aldık. Bazı engelleri ortadan kaldırdık. Bazıları için hala yoğun uğraşlar veriyoruz. Her anı zorlu bir serüven gibi geçen bir dönemi daha büyük bir gurur ve mutlulukla hep birlikte tamamladık. Genel Kurulumuzun hemen sonrasında 2023 yılında üyelerimiz arasında en fazla ihracat gerçekleştiren 10 firmaya plaket vereceğimiz bir ödül törenimiz
olacak. Pandemiden, depremden dolayı bir süre ara verdiğimiz ödül törenlerimizi her yıl devam ettirmek, ihracatçılarımızın başarılarını taçlandırmak istiyoruz. Bu vesile ile ödül alan firmalarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

İşte İhracatın Yıldızları Ödüllerini alan firmalar:

1.UÇAK KARDEŞLER GIDA ANONİM ŞİRKETİ
TREKO GIDA SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ

2.PİA-FRUCHT GIDA LOJİSTİK VE DIŞ.TİC.LTD.ŞTİ.
SİBAŞ GIDA SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

3.ENJOY TRADE GIDA İHRACAT İTHALAT DANIŞMANLIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
EURO İHRACAT SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

4.KÖLLA TURKEY TARIM VE GIDA TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
YONCA GIDA SANAYİ İŞLETMELERİ İÇ VE DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

5.CENA DIŞ TİCARET VE TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ
LİDYA KONSERVECİLİK MÜTEAHHİTLİK İNŞAAT TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.