7.608 TL'nin Hesaplara Yatırılacağı Duyuruldu

7.608 TL'nin Hesaplara Yatırılacağı Duyuruldu
Her ay düzenli olarak yatan ödemelerin detayları yakından takip ediliyor. Devlet tarafından yapılan karşılıksız ödemeleri alanlar, paralarının yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden kontrol edebiliyor. 7 bin 608 TL gibi bir miktar ise hesaplara yatırılıyor. Devlet, çeşitli başlıklar altında vatandaşlara destek veriyor ve evde geçimini sağlayamayanlara da ödemeler yapılıyor.

Ödemelerle ilgili detaylar yakından takip edilen konular arasında yerini koruyor. Her ay belirli tarihlerde yatan ödemelerin detayları yakından takip ediliyor. Devlet tarafından karşılıksız olarak yapılan ödemelerden yararlananlar paralarının yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden kontrol edebiliyor. Ödeme kapsamında ise hesaplara 7 bin 608 TL yatıyor.

Devlet, birçok başlık altında vatandaşları destekliyor. Bu destek ödemelerinden biri de evde bakım maaşı oldu. Evinde yaşlı, engelli, bakıma muhtaç yakınlarına bakan vatandaşlara destek amacıyla her ay 7 bin 608 TL veriliyor. Peki, evde bakım maaşı alabilmek için şartlar neler? Evde bakım maaşı başvurusu nasıl yapılır?

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda “Ağır Engelli” olduğunu belgelendirenler.

Engelli kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması yani tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip soyunabilme, merdiven inip çıkabilme vb.

Aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı evde yaşayan birey sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olanlar.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU İÇİN İSTENEN BELGELER NELER?

Engelli Sağlık Kurulu Raporu,

Engellinin 2 adet vesikalık fotoğrafı

SSK – Emekli Sandığı – Bağ-Kur kurumlarından alınacak gelir beyanı bilgileri

Anne-Baba boşanmış ise; boşandığına dair mahkeme kararı.

Bakımı yapacak kişinin dilekçesi ve engellinin vasisi varsa, vesayete ve vasi atanmasına ilişkin mahkeme kararı

Tapu Sicil Müdürlüğünden Tapu Kayıt Bilgileri(Engelli ve Bakmakla Yükümlü Olan Bireylerin)
Varsa öğrenim durumunu gösteren belge sureti.

Dilekçe.(Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne hitaben- Dilekçede engelliye evde bakım hizmeti vermek istediği ve bakım ücretinden faydalanmak istediği, evde beraber yaşanılan bakmakla yükümlü olunan bireylerin mal ve gelir durumları) belirtilecektir.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Evde bakım maaşı sorgulamanın nasıl yapılacağı merak ediliyor. Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir