Limonlu su içmek bakın ne işe yarıyor? Canan Karatay uyardı resmen kanıtlandı

Limonlu su içmek bakın ne işe yarıyor? Canan Karatay uyardı resmen kanıtlandı
Yaptığı açıklamaları ile gündeme damga vurmaya devam eden DR. Canan Karatay yeni açıklamaları ile bir kere daha gündem oldu. Limonlu su içmenin zararları ve faydaları ortaya çıktı.

Hiç kuşkusuz son dönemin en çok konuşulan isimleri arasında yer alan Canan Karatay limonlu su içmek hakkında yaptığı yorumlarla bir kere daha gündem oldu. Her sabah aç karnına limonlu su içenler olduğu kadar gece yatmadan önce limonlu su içmekte araştırılan konuların başında yer alıyor.

C vitamini ve antioksidan barındırması sebebi ile enerji seviyesinin yükselmesine ve metabolizmanın canlanmasına yardımcı olduğundan sabahları kahve ve çay yerine kullanılan limonlu suyun günlük rutine eklendiğinde sağlık açısından birçok faydası vardır.

LİMONLU SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

Limonlu su, C vitamini deposu olup, bağışıklığı güçlendirmeye, sindirimi kolaylaştırarak kabızlık gibi sorunları çözmeye, kan basıncını düşürüp kalp sağlığını korumaya, kolajen üretimini arttırarak cilt sağlığını desteklemeye yardım eder. Limonlu su içmenin faydaları şunlardır:

  • Antioksidan etkisi ile bağışıklığı güçlendirir, serbest radikallere karşı korur
  • Sindirimi kolaylaştırarak, kabızlık gibi sorunları çözebilir
  • Böbrek taşı oluşumunu önleyebilir İnflamasyonu önleyerek artrit gibi romatizmal ağrılara iyi gelebilir
  • Vücuttan toksin atımını kolaylaştırır
  • Kan basıncını düşürür, kalp sağlığını korumaya yardım eder
  • Kolajen üretimini destekleyip, cilde iyi gelir.

Canan Karatay yapmış olduğu açıklamasında limonlu suyun faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirterek ses kısıklığı ve boğaz tahriş sorunu yaşayan kişilerin de sanılanın aksine bu su sayesinde iyileşebileceklerini ifade etti. Yine limonlu suyun böbrek taşı oluşumunu da engellediği ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir