Turkcell Türk Telekom Vodafone hattı olanlar! Başvuru yapana 15 gün içinde 295 TL para iadesi yapılacak

Turkcell Türk Telekom Vodafone hattı olanlar! Başvuru yapana 15 gün içinde 295 TL para iadesi yapılacak
Cep telefonu kullanan milyonlarca vatandaş için önemli bir duyuru yapıldı. Cep telefonu kullanıcısı milyonlarca hat sahibi için yapılan son dakika açıklaması ile hat sahiplerine para iadesi yapılacağı bildirildi.

Cep telefonu kullanıcılarının sayısı her geçen gün artıyor. Cep telefonu kullanımı ile beraber telekomünikasyon şirketlerinden alınan hatların sayısı da artmaya devam ediyor. Mobil hat abonelerinin sayısı artmaya devam ederken yükselen fiyat tarifeleri de artık bütçeleri zorluyor.

Hatlardaki tarifelerin ücretleri ve yeni hat sahibi olmak isteyenler için karşısına çıkan ücretler bir hayli artarken yeni bir hat almanın maliyeti de 800 lirayı geçti. Süreçte yeni hat alarak 800 lirasını gözden çıkarmak istemeyenler ise operatörler arasında hat taşıma işlemleri gerçekleştiriyorlar. Söz konusu hat taşıma işlemlerine ilişkin olarak bir bakiye detayı ortaya çıktı.

MOBİL HAT SAHİPLERİNE PARA İADESİ YAPILACAK

Cep telefonu sahipleri telekomünikasyon şirketleri arasında hat taşıma işlemi yapmaya devam ederken bu işlemler esnasında vatandaşların parasını unuttuğu ortaya çıktı. Hat taşıma işlemi yapan vatandaşlar için hattın içinde kalan paralarının olabileceği yönünde uyarılar yapılırken cep telefonu operatörleri de müşterilerine para iadesi yapacaklarını açıkladı.

555v.jpg

Üzerinize kayıtlı mobil cep telefonu hattınız varsa hazır kartınızı taşımanız durumunda bakiye iadesi almaya hak kazanabileceğiniz açıklandı. Böyle bir durumda para iadesi için 24 aylık zaman aşımı süresi bulunurken para iadesini almak isteyenlerin yaptıkları başvurunun ardından 15 gün içinde para iadesi alabilecekleri belirtildi.

2024 TURKCELL BAKİYE İADESİ NASIL ALINIR?

Turkcell tarafından da çeşitli nedenlerle iptal edilen ya da bir başka operatöre taşınan hatların içerisinde kalan tutarların başvuru yapılması durumunda para iadesi yapılacağı bildirildi. Turkcell tarafından yapılan açıklamada Ön Ödemeli Hatlarda Kalan TL’lerin İadesi olarak iade işlemlerinin detayları açıklandı. Turcell tarafından yapılan resmi açıklamada "Hat iptalinizden sonra hesabınızda kalan TL’leri 2 yıl içinde Alacak Sorgulama /TL İade Talep linkinden sorgulayabilir ve talep edebilirsiniz. Talebiniz sonrasında 15 gün içerisinde geri ödemeniz gerçekleşecektir. Adınıza devlete ödenen yıllık telsiz kullanım ücretinin kalan taksitleri bakiyenizden tahsil edilecektir" denildi.

ekran-goruntusu-2024-03-16-190127.png

ekran-goruntusu-2024-03-16-190133.png

2024 VODAFONE, TURK TELEKOM BAKİYE İADESİ NASIL ALINIR?

Vodafone tarafından yapılan açıklamada "Çeşitli nedenlerle aboneliği iptal olan faturasız abonelerin hesaplarında kalan bakiye için abonelere geri alma hakkı tanınacak olup iptal tarihinden itibaren yirmi dört (24) ay içerisinde başvuruda bulunan aboneye geri ödemesi on beş (15) gün içerisinde yapılacaktır.'' denildi.

ekran-goruntusu-2024-03-16-190148.png

Söz konusu açıklamanın devamında ise ''İade talebinde bulunmayan abonelerin kalan bakiyeleri ise yirmi dört (24) ay süreyle saklanacak, abonenin hattını Vodafone’a tekrar taşıması durumunda abonenin hesabına otomatik yüklenecektir" ifadelerine yer verildi. Böylelikle Vodafone, 24 ay boyunca bakiyelerin iade edileceğini belirtti. Türk Telekom da aynı koşulları açıklarken başvuru yapan kişilerin hattında TL yüklü olması durumunda bu tutar olduğu gibi hatta geri yatırılacağı açıklandı.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir