Parayı mıknatıs gibi çekmek isteyenler! Akbank faizi arşa çıkardı 32 günlük vadeye yüzde 50 faiz verecek

Parayı mıknatıs gibi çekmek isteyenler! Akbank faizi arşa çıkardı 32 günlük vadeye yüzde 50 faiz verecek
TL'nin değer kaybının önüne geçmek için çeşitli yatırım araçlarına yönelen vatandaşlar için bankaların mevduat hesapları dikkati çekiyor. 32 günlük vadeli mevduat hesaplarında faizler yüzde 50'ye çıkarken Akbank'tan duyuru geldi.

Türkiye'de para piyasalarında yaşanan yükselişler devam ederken para piyasalarını kontrol etmek adına pek çok adım atılıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) enflasyonla mücadele ederken aldığı faiz artışı kararlarının ardından bankalardaki faizlerin de güncellenmesine neden oldu.

Bankalardaki faiz oranları güncellenmeye devam ederken elinde Türk Lirası (TL) bulunanlar da paralarının değer kaybını önlemek adına yatırım yapmaya devam ediyor. Parasını altın, döviz ya da borsaya yatıranlar dışında bankaların mevduat hesaplarını da tercih eden binlerce yatırımcı bulunuyor. Altın ve döviz piyasasındaki yükselişler devam ederken bankalardaki 32 günlük vadeli mevduat hesaplarındaki faizler de güncellendi.

AKBANK MEVDUAT FAİZ ORANLARINI YÜZDE 50'YE ÇIKARDI

Parasını bankaların mevduat hesaplarına yatırmak isteyenler en yüksek faizi veren bankayı araştırırken rekor rakam Akbank'tan geldi. Elinde bulunan Türk Lirası'nı değerlendirmek ve kazanç sağlamak isteyenler için Akbank, mevduat hesaplarında faizlerin yüzde 50'ye çıkarıldığını duyurdu.

ekran-goruntusu-2024-03-16-194925.png

32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları için alınan kararın ardından Akbank, yüzde 50 faiz oranıyla verdiğini duyurarak müşterilerini detayları görüşmek üzere şubelerine davet etti.

ekran-goruntusu-2024-03-16-194949.png

92 gün ve üzeri vade ile 500 bin TL üzeri bakiyeli mevduata özel yüzde 50 faiz oranı duyurulurken vade sonu net bakiyeni 1.038.312 TL olacağı açıklandı.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir