Simit Fiyatlarına Yüzde 10 KDV Zammı Yapılacak

Simit Fiyatlarına Yüzde 10 KDV Zammı Yapılacak
Seçim öncesi simitte geri alınan zam, KDV düzenlemesi ile tekrar gündeme geldi. Fırından 1 TL'ye satılan simit, masalı sandalyeli pastanelerde 1,10 TL'ye fiyatlanabilecek. İktidar baskısı sonucu simide yapılan zam geri alındı ve 15 TL'ye çıkan fiyat yeniden 1 TL'ye indirildi. Gelir İdaresi tarafından yeni bir KDV düzenlemesiyle simit fiyatlarına bir zam daha gelecek.

Seçim öncesi simitte geri alınan zam, KDV düzenlemesi ile tekrar gündeme geldi. Fırından 1 TL’ye alınan simit, masalı sandalyeli pastanelerde 1,10 TL’ye satılabilecek.

14 Mayıs 2023 seçimlerinden önce simide gelen zam, iktidar baskısı ile geri alınmıştı. 15 TL’ye çıkan simit, bu sayede yeniden 1 TL’ye satılmaya başlandı.

KDV düzenlemesi ile yeni zam geliyor

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi kaçakçılığını önlemek için KDV düzenlemesi hazırladı. Bu düzenlemeye göre, masalı sandalyeli pastaneler, kafeler ve büfelerde satılan simit gibi gıda ürünlerine yüzde 10 KDV uygulanacak. Fırından alınan simitlerde ise KDV oranı yüzde 1 olarak kalacak.

Fiyatlarda yüzde 9-10 artış bekleniyor

Uygulamanın hayata geçmesi halinde, fırından 1 TL’ye alınan simit, masalı sandalyeli pastanelerde 1,10 TL’ye satılabilecek. Bu durum, simit fiyatlarında yüzde 9-10 oranında bir artışa yol açabilir.

Vergi kaçakçılığı ile mücadele hedefleniyor

GİB, bu düzenlemenin vergi kaçakçılığını önlemeyi amaçladığını belirtiyor. Bazı işletmelerin, simit gibi KDV oranı yüzde 1 olan ürünleri, kolayla birlikte satarak yüzde 10 KDV fişi kestiği ve bu sayede vergi kaçağı yaptığı ifade ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir