SGK'dan Anneler İçin 11.290 TL Nakit Desteği: Paralar PTT Üzerinden Alınabilecek

SGK'dan Anneler İçin 11.290 TL Nakit Desteği: Paralar PTT Üzerinden Alınabilecek
Şirketlerin çalışan annelere destek olması amacıyla her ay 325 euro eğitimli bakıcı desteği sağlanacak. Projeden Haziranda faydalanmaya başlayacak olan anneler, Kadın istihdamını artırmak için yapılacak bu destekten yararlanabilecekler. Ayrıntılar için Akşam Gazetesi yazarı Okan Güray Bülbül bir köşe yazısı kaleme aldı.

Kadın istihdamını artırmak için çalışan annelere yönelik bir yıl boyunca her ay 325 euro eğitimli bakıcı desteği sağlanacağı ifade edilerek yapılan açıklamada Haziranda başlaması beklenen projeden kimlerin nasıl faydalanabileceği duyuruldu.

Konu ile ilgili olarak Akşam Gazetesi yazarı Okan Güray Bülbül bir köşe yazısı yayımlayarak verilecek olan desteğin detaylarını paylaştı. Bu noktada Kadın istihdamını artırmak için çalışan annelere yönelik bir yıl boyunca her ay 325 euro (11.288,24 Türk Lirası) verilecek olan çalışan anne ve bakıcı desteği ele alınırken Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Avrupa Birliği projesi çerçevesinde evinde eğitimli bakıcı çalıştıran kadınlara 12 ay boyunca verilecek olan 325 euro (11.288,24 Türk Lirası) desteğinin verilme şartları da duyuruldu.

Anneler İçin Aranan Şartlar

Bununla beraber şartların ilki 36 aylık olana kadar en fazla 12 ay süreyle kullanılabilmesi ve proje ikinci döneminin haziran ayında başlayacağı vurgulandı. Tüm bunlarla beraber annelerin şartları arasında, İstanbul, Ankara, İzmir illerinde çocuğuyla beraber aynı adres içerisinde ikamet eden SSK’lı olarak, tam zamanlı olarak bir işte çalışan anneler için başvuru belirtilen başvuru tarihi itibariyle 0-24 aylık çocuğu bulunan, 0-36 ay çocuk bakımı eğitimi olan bakıcı sağlayacak olan anneler verilecek olan bu destekten 12 ay boyunca yararlanabileceği bildirildi.

Bakıcılar İçin Aranan Şartlar

Bakıcılar için ise aranan şartlar da paylaşıldı. Bu noktada bakıcılar için aranan şartlara göre ilk olarak çocuğa bakılacak olan bakıcının 18 yaşını doldurmuş olması gerektiği bildirilerek bakacak olunan çocuğun ailesiyle herhangi bir bağı bulunmaması gerektiği ve 0-36 ay çocuk bakımıyla ilgili olan eğitimleri tamamlamış olup belgesi bulunması gerektiği paylaşıldı. Ayrıca lise ve üniversitelerde çocuk bakıcılığıyla ilgili bölümlerden mezun olması ve bakacağı çocuk ile aynı adres üzerinde ikamet etmesi gerektiği vurgulanarak tüm bu şartları sağlayan anne ve bakıcılar verilecek olan destekten yararlanma hakkına sahip olacağı aktarıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir