Emekli Maaşlarına Kökten Zam: Yeni Düzenleme ile Maaşlar Artıyor

Emekli Maaşlarına Kökten Zam: Yeni Düzenleme ile Maaşlar Artıyor
Emekliler ve memurlar, Temmuz ayındaki maaş zamlarının Nisan-Haziran enflasyon rakamlarına bağlı olarak belirleneceğini merakla bekliyor. Zam oranı hakkında şimdiden bilgiler gelmeye başlasa da diğer verilerin de açıklanması bekleniyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı büyük bir merakla bekleniyor.

Temmuz ayında gerçekleşecek emekli ve memur maaşlarındaki zamlar, Nisan-Haziran enflasyon rakamlarına bağlı olarak belirleneceği bilinirken şimdiden emekliler ne kadar zam alacaklarını belirlenen oranlar kapsamında öğrenmek istiyorlar. Buna göre emekli maaşlarına yapılacak zam oranı kısmen belli olurken diğer verilerin de açıklanması bekleniyor.

Zam Oranı Merakla Bekleniyor

Nisan, Mayıs ve Haziran ayları boyunca açıklanan enflasyon rakamları, Temmuz ayındaki emekli ve memur maaşları için belirleyici olacağı ifade edilerek Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranı, Temmuz zammının netleşmesinde önemli bir rol oynayacakken emekliler şimdiden zam oranının belli olan kısmını öğrenmek istiyorlar.

Ocak 2024’ün ikinci yarısında gerçekleşecek olan zamlar, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini, memurları ve memur emeklilerini etkileyeceği ifade edilerek en düşük emekli maaşının 10 bin liradan hangi seviyeye yükseleceği de merak konusu oldu. Bu noktada en düşük memur maaşının 32.860 TL seviyesine kadar yükseleceği de bildirildi. SSK ve Bağ-Kur emekli zamları yılda iki kez, Ocak ve Temmuz dönemlerinde gerçekleştiği bilinirken zamların belirlenmesinde ise 6 aylık enflasyon rakamları doğrudan etkili olduğu ve kesin zam oranının Temmuz’da netleşeceği bildirildi.

En Düşük Emekli Maaşı 12.500 Lirayı Geçebilir 

Merkez Bankası’nın Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, Temmuz zammı beklentileri de paylaşılırken bu beklentiler “- 6 aylık enflasyon beklentisi: Yüzde 25,47 – SSK, Bağ-Kur emekli zammı beklentisi: Yüzde 25,47 – Memur toplu sözleşme zammı: Yüzde 10 – Memur enflasyon farkı beklentisi: Yüzde 9,10 – Memur zammı beklentisi: Yüzde 20,01” şeklinde aktarıldı. Temmuz zammı sonrasında en düşük memur maaşı 39.000 TL’yi, en düşük memur emeklisi maaşı ise 17.500 TL’yi geçeceği ifade edilerek 6 aylık enflasyon oranına bağlı olarak en düşük emekli maaşı 12.500 TL’yi aşabileceği vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir