Kafe ve Restoranlarda Fiyat Artışı Bekleniyor

Kafe ve Restoranlarda Fiyat Artışı Bekleniyor
Kafe, restoran ve lokantalarda KDV oranına zam geliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan tebliğ taslağı ile tüm yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerde KDV oranlarında artış olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yürürlüğe girecek. Bu kararla birlikte kafeler ve lokantalarda fiyatlar artabilir.

Kafe, restoran ve lokantalarla ilgili bir gelişme yaşandı. Tüm yiyecek ve içeçek hizmeti sunan işletmelerde KDZ oranına zam geliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı konuyla ilgili hazırladığı tebliğ taslağı yayımladı. Karar, Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yürürlüğe girecek.

KDV ZAMMI GELİYOR

KDV zammı yolda. Hazine ve Maliye Bakanlığı lokanta ve kafelerde KDV oranlarında artış yapmaya hazırlanıyor. Buna göre, kafe, restoran, lokanta, pastane, kafeterya, kahvehane gibi yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde KDZ oranı artacak.

KDV ORANI YÜZDE 20’YE ÇIKACAK

Konuya ilişkin tebliğ taslağına göre, Katma Değer Vergisi Genel Tebliğinin yiyecek ve içecek sunulan yerlerde KDV oranını düzenleyen maddesinde değişiklik yapılacak. Yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20’ye çıkartılacak.

Buna göre, kahvehane, kafeterya, pastane, hazır yemek şirketleri dahil lokantalarda KDV oranı yüzde 8’den yüzde 10’a çıkacak. Bu işletmelerde alkollü içecekler için uygulanan yüzde 18 KDV oranı da yüzde 20’ye çıkartılacak.

Gazino, bar, dans salonu, pavyon, taverna, birahane gibi yerlerde verilen hizmetlere uygulanan KDV oranı yüzde 18’den yüzde 20’ye yükseltilecek.

Tebliğ taslağı görüşlerin alınmasının ardından Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihte yürürlüğe girecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir