IBAN'a Para Yatıran Kişilere Önemli Uyarı: Yapanlar Büyük Risk Altında!

IBAN'a Para Yatıran Kişilere Önemli Uyarı: Yapanlar Büyük Risk Altında!
Maliye, IBAN'ına para yatıranları denetlemeye devam ediyor. Kayıt dışılıkla mücadele kapsamında IBAN'a gönderilen paralar da tespit ediliyor. IBAN'ına para yatıranlara ceza uygulanacak ve faturasız tahsilatlara KDV ve vergi cezası gelecek. Maliye çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

IBAN’ına para yatanlar yandı. Maliye, IBAN’ına para yatanlara yönelik denetimlerine devam ediyor. Kayıt dışılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar sürüyor. Buna göre, IBAN’a gönderilen paralar da hız kesmeden tespit ediliyor.

IBAN’INA PARA YATANLARA CEZA GELİYOR

IBAN’ına para yatanlara ceza geliyor. IBAN ile yapılan faturasız tahsilatların tümüne KDV ve vergi cezası uygulanacak. Maliye çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

IBAN’ların bir kısmının satışı yapan işletmeler adına, bir kısmının ise bu işletmelerde çalışan kişiler ile işletme sahiplerinin eş, dost ve akrabaları adına kayıtlı olduğu, bazı IBAN’ların ise başka şahıslardan kiralandığı anlaşıldı.

Maliye, bankalardan veri merkezine gelen bilgilere çerçevesinde IBAN hesaplarına yoğunlaşarak, milyarlarca TL’yi bulduğu ifade edilen vergi kayıp ve kaçağını belirlemeye çalışıyor.

BİRÇOK SEKTÖRDE KULLANILIYOR

IBAN’la tahsilatı en çok kullananlar şunlar: Perakende mal ve hizmet satışı yapan işletmeler, mobilyacılar, gazino-bar-pavyon gibi gece eğlence merkezleri, lüks restoranlar, güzellik ve saç ekim merkezleri, spor salonları, altın-pırlanta ve diğer değerli taş satışı yapanlar, astrolog, falcı, doktor, avukat, diyetisyen, mimar vb.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir