Emeklilere Yönelik Bölgesel Kira, Doğalgaz ve Elektrik Yardımı Başlatılıyor

Emeklilere Yönelik Bölgesel Kira, Doğalgaz ve Elektrik Yardımı Başlatılıyor
Hükümet, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısını bölgesel desteklerle çözmeye çalışıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilecek olan destekler, emeklilerin kira, doğalgaz, elektrik, su ve gıda gibi ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak. En düşük emekli maaşı alan ve ikinci bir geliri olmayan emekliler desteklerden faydalanabilecek.

Hükümet emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısını bölgesel desteklerle çözmeye çalışıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek bu destekler, emeklilerin kira, doğalgaz, elektrik, su ve gıda gibi ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak.

Destek kimlere ulaşacak?

-En düşük emekli maaşı alan ve ikinci bir geliri olmayan emekliler

-Destekler, emeklilerin yaşadıkları yere ve öncelikli ihtiyaçlarına göre farklılık gösterecek.

Hangi destekler verilecek?

  • Kira yardımı
  • Doğalgaz yardımı
  • Elektrik yardımı
  • Su yardımı
  • Gıda yardımı

Desteklerin detayları

Desteklerin tutarı, hangi bölgede hangi desteklerin verileceği ve bu desteklerin ne şekilde emeklilere aktarılacağına ilişkin detaylar çalışmanın tamamlanmasının ardından belli olacak. Destekler için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2024 bütçesinde yer alan sosyal destekler için ayrılan bütçe kullanılacak.

Emekli maaşı artışı gündemde değil

Öte yandan AK Parti kaynakları, seçimden önce gündemden düşmeyen emekli aylıklarında iyileştirmenin şu anda gündemlerinde olmadığını, temmuz ayında 6 aylık enflasyon oranı dikkate alınarak artış yapılacağını dile getiriyorlar.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir