Geçinemeyen ailelere 1.250 TL sosyal yardım başvurusu açıldı! e-Devlet'ten hemen kontrol edin

Geçinemeyen ailelere 1.250 TL sosyal yardım başvurusu açıldı! e-Devlet'ten hemen kontrol edin
Devlet dar gelirli ailelere müjdesini verdi! İşte destek programına ilişkin ayrıntılar...

Milyonlarca ihtiyaç sahibi ailenin beklediği haber geldi: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri yarından itibaren hesaplara yatırılıyor. Bu kapsamda her ay düzenli olarak ödenen 1.250 Türk Lirası, ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam edecek.

Aile destek ödemelerinin alınabilmesi için bazı kriterler bulunuyor. Başvuru yapacak olanların dikkatlice incelemesi gereken şartlar arasında 18 yaşından küçük olmama, Türk vatandaşı olmama, yerleşim adresinin yurt dışında olması, Mavi Kart sahibi olma gibi koşullar yer alıyor. Ayrıca, hane içinde memur, kamu işçisi, noter ya da muhtar olarak çalışan veya yurt dışında çalışan, yurt dışı borçlanan ya da özel sandıklar kapsamında olan kişiler bulunması durumunda başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

Destek ödemeleri, ailelerin gelir durumuna göre farklılık gösteriyor. Bu doğrultuda, kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre belirlenen destek tutarları şu şekilde:

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı destek ödemeleri

450 Türk Lirası ve altı gelire sahip ailelere 1.250 Türk Lirası,

450 Türk Lirası üzeri ile 911,15 Türk Lirası arasında gelire sahip ailelere 1.100 Türk Lirası,

911,15 Türk Lirası üzeri ile 1.372,30 Türk Lirası arasında gelire sahip ailelere 950 Türk Lirası,

1.372,30 Türk Lirası üzeri ile 5.667,37 Türk Lirası arasında gelire sahip ailelere 850 Türk Lirası ödeme yapılacak.

Ayrıca, hanedeki çocuk sayısına göre destek ödemelerinde de değişiklikler bulunuyor. Buna göre, 1-2 çocuklu hanelere 350 Türk Lirası, 3 çocuklu hanelere 450 Türk Lirası, 4 çocuklu hanelere 550 Türk Lirası ve 5 ve üzeri çocuklu hanelere ise 650 Türk Lirası ödeme yapılacak.

Bu yılın Haziran ayında son ödemesi yapılacak olan destek programı, Temmuz ayında sona erecek. Ancak, genişletilen kapsamıyla birlikte getirilen Çocuk Destek Bileşeni ile hak sahibi ailelere ek destek tutarları sağlanacak.

Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi ailelerin ödemelerini beklediği ve desteklerin yarından itibaren hesaplara yatırılacağı belirtildi. Ailelere sunulan bu desteklerin, sosyal yardım alanında önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir