E-Devlet Üzerinden Hemen Kontrol Edin: 7608 TL Yatırıldı!

E-Devlet Üzerinden Hemen Kontrol Edin: 7608 TL Yatırıldı!
Mayıs ayının gelmesiyle birlikte ödeme detayları ve gelişmeler dikkatle takip ediliyor. Mayıs ayı maaşlarının ne zaman ödeneceği konusunda bir açıklama gelip gelmeyeceği merak konusu.

Ödemelerle ilgili detaylar ve gelişmeler takip edilen konular arasında yer alıyor. Mayıs ayına az bir süre kala mayıs ayı maaşlarının ne zaman ödeneceğine dair açıklama gelip gelmediği merak ediliyor. Devlet tarafından her ay düzenli olarak yatan ödemeler arasında olan evde bakım maaşı ödemeleri de bu aranan konular arasında yer alıyor.

Destek kapsamında olan evde bakım maaşı ödemeleri devam ediyor. Devlet tarafından evinde yaşlı, engelli, bakıma muhtaç kişilere bakanlara 7 bin 608 TL ödeme yapılıyor. Bu ödemelerden yararlananların hesabına her ayın 15’i ile 31’i arasında 7 bin 608 TL geçiyor. Buna göre, nisan ayı ödemelerinin bayram öncesi hesaplara yattığı bilinirken, mayıs ayı ödemelerinin de 15’in de yatması bekleniyor. Peki, evde bakım maaşı alabilmek için şartlar neler? Evde bakım maaşı başvurusu nasıl yapılır?

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU SÜRECİ

Evde bakım maaşı için başvuru süreci;

Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda “Ağır Engelli” olduğunu belgelendirenler.

Engelli kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması yani tuvalet, beslenme ihtiyacını, giyinip soyunabilme, merdiven inip çıkabilme vb.

Aile bireyleri her türlü gelirleri toplamı evde yaşayan birey sayısına bölündüğünde birey başına düşen gelirin bir aylık net asgari ücretin 2/3’ünden az olanlar.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Engelli Sağlık Kurulu Raporu,

Engellinin 2 adet vesikalık fotoğrafı

SSK – Emekli Sandığı – Bağ-Kur kurumlarından alınacak gelir beyanı bilgileri

Anne-Baba boşanmış ise; boşandığına dair mahkeme kararı.

Bakımı yapacak kişinin dilekçesi ve engellinin vasisi varsa, vesayete ve vasi atanmasına ilişkin mahkeme kararı

Tapu Sicil Müdürlüğünden Tapu Kayıt Bilgileri(Engelli ve Bakmakla Yükümlü Olan Bireylerin)
Varsa öğrenim durumunu gösteren belge sureti.

Dilekçe.(Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne hitaben- Dilekçede engelliye evde bakım hizmeti vermek istediği ve bakım ücretinden faydalanmak istediği, evde beraber yaşanılan bakmakla yükümlü olunan bireylerin mal ve gelir durumları) belirtilecektir.

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşı sorgulamanın nasıl yapılacağı merak ediliyor. Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir