Antalya Muğla Burdur Isparta Manisa Kütahya aman dikkat! SON DAKİKA çok şiddetli AFET uyarısı yapıldı

Antalya Muğla Burdur Isparta Manisa Kütahya aman dikkat! SON DAKİKA çok şiddetli AFET uyarısı yapıldı
AFAD ekipleri teyakkuz durumuna geçirilirken peş peşe yapılan uyarılar ile yeni afet duyurusu yapıldı. Antalya, Muğla, Burdur, Isparta, Manisa, Kütahya aman dikkat çok şiddetli afet uyarısı yapıldı.

Antalya Muğla Burdur Isparta Manisa Kütahya aman dikkat! SON DAKİKA afet uyarısı yapıldı - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu tahmin raporu ile yeni haftaya dair beklentiler açıklandı. Son dönemde yaşadığı sel felaketleri ile boğuşan Antalya'da yeni uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair güncel tahminlerini yayınladı. Yeni haftanın ilk günlerinde Doğu Anadolu'da ve Güneydoğu Anadolu'da sağanak yağış etkili olacak, ülkenin batısında ise parçalı bulutlu bir hava durumu bekleniyor.

PERŞEMBE GÜNÜ TÜM YURDU SAĞANAK YAĞIŞ VURACAK! ANTALYA HAVA DURUMU SON DAKİKA SEL UYARISI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?

Yağışlı havanın Türkiye'de hafta ortasından itibaren etkisini artırması bekleniyor. Çarşamba günü yurt genelinde kendini gösterecek sağanak yağışlar, cuma günü iç ve yüksek kesimlerde yer yer kar geçişi olarak görülecek.

hava-durumu-yuarisi.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre bugün ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Van hariç), Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Kastamonu ve Sinop çevreleri, Kahramanmaraş, Antalya’nın iç ve batı kesimleri ile Akdeniz’in Toroslar kesiminin yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.

Önümüzdeki hafta hava sıcaklıkları kademeli olarak düşüşe geçerken Çarşamba günü yurdun büyük bir bölümünün yağışlı hava dalgasının etkisi altına girmesi bekleniyor. Perşembe günü ise yağışların tüm yurda yayılacağı ifade edilirken Antalya, Burdur, Isparta, Kütahya, Manisa başta olmak üzere kıyı bölgelerde sağanak yağış uyarısı yapıldı. Ekiplerin Çarşamba günü için teyakkuz durumunda olacağı ve sel felaketine karşı önlem alındığı ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir