7.608 TL Ödeme Yapılacak: İşte Paranızı ATM'den Çekebileceğiniz Tarih!

7.608 TL Ödeme Yapılacak: İşte Paranızı ATM'den Çekebileceğiniz Tarih!
Mayıs ayına az bir süre kala ödeme bekleyenler, hesaplarına ne zaman paranın yatacağını merakla bekliyor. Devlet tarafından yapılan ödemelerden biri olan 7 bin 608 TL tutarındaki ödemelerle ilgili sorgulamalar başladı. Hak sahipleri, mayıs ayı ödemelerinin hesaplarına yatırılacağı tarihle ilgili açıklamaları merakla bekliyor. Evlerinde yaşlı, engelli veya bakıma muhtaç kişilere destek verenler, hesaplarında ne zaman bu ödemenin olacağını merakla takip ediyor.

Ödeme bekleyenler paralarının ne zaman hesaplarına yatacağını merakla takip ediyor. Mayıs ayına az bir süre kala ödemelerle ilgili sorgulamalar başladı. Hak sahipleri mayıs ayı ödemelerinin hesaplarına yatacağı tarihle ilgili açıklamaları merakla bekliyor. Bunlardan biri de devlet tarafından yapılan ödemelerden bir tanesi oldu. Hesaplara 7 bin 608 TL yatacak.

Devlet tarafından evinde yaşlı, engelli, bakıma muhtaç yakınlarına bakan hanelere her ay 7 bin 608 TL ödeme yapılıyor. Vatandaşlar ödemelerinin yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden kontrol edebiliyor. Sorgulama hem e-Devlet hem de SMS yoluyla yapılıyor. Buna göre, her ayın 15’i ile 31’i arasında gerçekleşen ödemeler kapsamında hak sahiplerinin hesabına 7 bin 608 TL geçiyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Engelli Sağlık Kurulu Raporu,

Engellinin 2 adet vesikalık fotoğrafı

SSK – Emekli Sandığı – Bağ-Kur kurumlarından alınacak gelir beyanı bilgileri

Anne-Baba boşanmış ise; boşandığına dair mahkeme kararı.

Bakımı yapacak kişinin dilekçesi ve engellinin vasisi varsa, vesayete ve vasi atanmasına ilişkin mahkeme kararı

Tapu Sicil Müdürlüğünden Tapu Kayıt Bilgileri(Engelli ve Bakmakla Yükümlü Olan Bireylerin)
Varsa öğrenim durumunu gösteren belge sureti.

Dilekçe.(Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne hitaben- Dilekçede engelliye evde bakım hizmeti vermek istediği ve bakım ücretinden faydalanmak istediği, evde beraber yaşanılan bakmakla yükümlü olunan bireylerin mal ve gelir durumları) belirtilecektir.

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde bakım maaşı sorgulamanın nasıl yapılacağı merak ediliyor. Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir