Antalya'da dalış turizmi hedeflere ulaşamadı! 2023'te 55 bin turist dalış yaptı

Antalya'da dalış turizmi hedeflere ulaşamadı! 2023'te 55 bin turist dalış yaptı
Antalya, bu yıl 16 milyon turist hedefiyle rekor kırmayı beklerken, dalış turizminde istenen rakama ulaşılamadı.

Antalya, bu yıl turizmde büyük beklentilerle karşılanırken, dalış turizmi istenen performansa ulaşamadı. Kentte bulunan 222 dalış noktası, her yıl binlerce su altı meraklısının ilgisini çekerken, 2023'te beklenen turist sayısına ulaşılamadı.

Sezonda günlük 1000 dalışın yapıldığı bu güzel şehirde, özel tur rehberleri ile su altı zenginlikleri keşfediliyor. Dalış şirketleri, güvenlik önlemleri alarak turistleri istedikleri dalış rotasına taşıyıp, ön dalış eğitimi veriyorlar ve ardından su altında çekilen fotoğraf ve videolarla bu deneyimi ölümsüzleştiriyorlar.

Antalya, tarihi Kaleiçi Yat Limanı açıklarında yer alan 'Fransız Sosyete Batığı'ndan, Finike'deki Gök Mağarası'na, Antalya Körfezi'nin kuzeyindeki Gelidonya Antik batığından Side Sualtı Müzesi'ne kadar birçok cazip dalış noktasına ev sahipliği yapıyor.

Kemer Avcılar, Atıcılar, Sualtı Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkan Yardımcısı Ali Sivrikaya, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin su altı güzelliklerini keşfetmek için Antalya'yı tercih ettiğini belirtti. Ancak, geçen yıl 80-90 bin civarı turistin dalış yaptığı kentte, bu yıl bu rakamın 55 bin civarında kaldığını söyledi.

Turistlerin Antalya'da dalış maliyetinin ortalama 100 dolar olduğunu belirten Sivrikaya, bu harcamanın eşsiz bir deneyim sunan su altı keşifleri içerdiğini belirtti.

Dalış yapan turistler ise su altının büyüleyici güzellikleri karşısında büyük bir keyif yaşadıklarını, balıkları besleyip, irili ufaklı birçok türü gözlemlediklerini ifade ettiler.

Haber Editörü
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir