Alanya'ya kruvaziyer akını! Savaş nedeniyle rota değiştirdiler

Alanya'ya kruvaziyer akını! Savaş nedeniyle rota değiştirdiler
İsrail-Filistin çatışması sebebiyle kruvaziyer gemileri rotalarını değiştirerek Alanya ve diğer Türk limanlarına yöneliyor.

İsrail-Filistin çatışmasının etkisiyle kruvaziyer gemi işletmeleri, rotalarını Türk limanlarına çeviriyor. Holland America, Celebrity Cruises, MSC Cruises, Norveç Cruise Line, Regent Seven Seas Cruises, Oceania Cruises ve Celestyal Cruises gibi uluslararası 4 kruvaziyer gemi işletmesi, İsrail'in Aşdod ve Hayfa limanlarına yapılacak seferleri iptal etti.

İşletmeciler, Doğu Akdeniz rotasının en yoğun olduğu ekim ve kasım aylarında rotayı Alanya, Muğla'nın Bodrum ve Marmaris, Aydın'ın Kuşadası, İstanbul'daki kruvaziyer limanlarına çevirdi. Kesinleşen rezervasyonlarla, İsrail rotası iptal edilen gemilerle 30 binin üzerinde yolcu, Türk limanlarına ekimde gelmesi bekleniyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, İsrail limanlarına gelen kruvaziyer gemilerinin bölgedeki gelişmeler nedeniyle rotalarından çıktığını belirtti. Öztürk, "Söz konusu gemiler, İsrail limanları yerine Marmaris, Bodrum, Alanya, Kuşadası ve İstanbul'daki kruvaziyer limanlarına gelme kararı aldı." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü verilerine göre, ocak-ağustos döneminde Türk limanlarına 719 kruvaziyer gemisiyle 906 bin 582 yolcu uğradı. İsrail'deki durum nedeniyle rotalarını Türkiye'ye çeviren gemilerle birlikte, 2023'te kruvaziyerle gelen yolcu sayısının 1 milyon 500 bini aşması bekleniyor.

Haber Editörü
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir