Bülent Erkol artık sanatıyla ön planda

Bülent Erkol artık sanatıyla ön planda
Bülent Erkol artık sanatıyla ön planda.. Müzik piyasasına hızlı bir giriş yapmak için profesyonel stüdyo çalışmalarını tamamlayan sanatçı iki şarkısına İzmit ve İstanbul'da klip çekerek bu piyasada bende varım dedi..

Bülent Erkol Müzik piyasasına hızlı bir giriş yapmak için profesyonel stüdyo çalışmalarını tamamladı. İki şarkısına İzmit ve İstanbul'da klip çeken sanatçı bu piyasada bende varım dedi.

Hali hazırda Dream Türk kanalında, Türkiye'deki ulusal radyolarda ve tüm medya kuruluşlarında yazılı basında çıkacak olan iki şarkısı için medya hazırlıklarını bitiren Bülent Erkol, Ahmet Selçuk İlkan ile çıktığı bu yolda daha çok şarkı ile devam edeceğinin müjdesini de verdi.
Sanatçı özellikle hayır ve yardım konserlerine ağırlık verip insanlığa bir faydam olsun ki her şey para demek değildir vurgusunu yaparak sosyal projelerde yer almak istediğini belirtti.

Bülent Erkol ile yaptığımız özel röportaj:

Muhabir - Evet Bülent Bey öncelikle sizlere çalışmalarınızda başarılar dileyerek başlamak istiyorum röportajımıza. İstanbul’da ki çalışmaları görüyoruz ki Alanya ile birleştiriyorsunuz.

Neler yaptık, Ne yenilikle geliyoruz Alanya piyasasına?

Bülent Erkol – Öncelikle hoş geldiniz. Bana böyle bir fırsat verdiğiniz için bende teşekkür ediyorum sizlere.

Evet, şimdi Alanya piyasasına hemen şöyle kısa bir özetleyeyim. Yolumuz birden bire Ali Eşitmez ile barıştı. Çok enteresan bir olayla tanıştık. Ali Eşitmez hem klip yönetmeni hem de kendisi ünlülerin fotoğrafçısıdır. Kendisiyle çok farklı bir dostluğumuz oluştu. Ali Eşitmez dedi ki: Olamaz böyle bir şey. Ahmet Selçuk İlkan abimiz, benim yıllardan beri tanıştığım, yıllardan beri kliplerinin yönetmenliğini yaptığım abimdir deyince, orada zaten birbirimize tam sarılmış olduk.

Dedim ki ya bu kadar olamaz, yani bunu eşdeğerde yapsak zaten bunu kesinlikle birleştiremezdik. Onun üzerine o zaman dedi. Ne yapıyoruz? Telefonlarda konuştuk ettik derken İstanbul'a yolumuza çıktık. Ahmet abimizin yanına bir girdik. Ahmet abimizin yanına girdiğimizde Ahmet abinin gözleri doldu. Çünkü benim kapısına valizimle gitmem ona duygu dolu anlar yaşattı.

Muhabir - Birazda benziyorsunuz hani değil mi?

Bülent Erkol – Evet.

Muhabir - Alanya’da çok güzel bir mekanın sahibisiniz ama bu mekandan kimsenin haberi yok. Neden?

Bülent Erkol - Şimdi hemen onun özetini şöyle yapayım: Ben işletmeciliğim ile ön plana çıkmak istemedim. Neden, çünkü benim işim solistlik. Ben sahne yapıyorum ama işin işletmeciliğine girdiğim zaman sahneme kendimi veremem. Yani o duygumu seyircime veremem. Dinleyicime veremem.

Muhabir - Peki burada sahnede genç yeteneklere ne tür eğitimler veriyorsunuz?

Bülent Erkol - Hemen onu şöyle parantez içinde açayım: eğitimi verirken aslında onlara ben sanatı gösteriyorum. Yani diyorum ki sanattan kopmayın. Sanat çok güzel bir şey. Ben çünkü 10 yaşımdan beri sanatın içindeyim. Evet arka plandaydım, çünkü her zaman arka planda olmam bana artık attı. Çünkü her şeyin arkasını gördüm. Arka planları gördüm, yaşadım, yaşayarak öğrendim bazı şeyleri ve bu sanatı öğrencilere, gençlere daha doğrusu aşılamak istiyorum ki ve diyorum hiçbir şekilde karşılığında ben para istemiyorum çünkü sanatımla onu göstermek istiyorum.

Şan dersi veriyorum. Sahne dersi veriyorum, artı insanlara o sevginizi şarkıyı söylerken nasıl o mimiklerinize göstereceksiniz o duruşunuzla, sevginizle göstereceksiniz. Onları öğretiyorum. Gençler içerisinde de şu an çok farklı bir sevgimiz oluştu. Hepsi de heyecanla bekliyor. İşte inşallah klibiniz işte şarkılarını söylersiniz. Çünkü biz şarkılarını söylerken yaşayarak söylüyoruz.

Her insan yaptığı işte kendi geçmişindeki yaşadıklarını işin içine koyarsa o zaman daha farklı olur.

Muhabir - Asıl mesleğiniz kuaförlük. Şu an iki katlı bir mekanda kuaförlük yapıyorsunuz. Bunca yıl neden beklediniz?

Bülent Erkol - Neden bekledim, derler ya her şeyin vakti ve zamanı varmış. Her şey vakti ve zamanı gelmeden olmuyormuş. Bir de tekrar şöyle söyleyeyim: bir şeyi tam profesyonel yapmak istedim. Belki o yaşta yapmış olsaydım bu kadar kıymet bilmeyecektim. Belki o yaşta yapsaydım bu kadar o başarımdaki, çizgimi öne çıkarmamış olacaktım. Belki gençliğin verdiği şeyden, o gençliğimde onun kıymetini bilmeyecektim. Ama şu an olgun bir yaştayım her şeyin taşların yerine oturmuş bir yaştayım ve sanatın ne demek olduğunu, güzelliğin ne demek olduğunu ve bu hayat yolunda, ilerlediğimiz bu yolculukta hayatın ne demek olduğunu öğrendikten sonra bu projemi öne çıkarmak istedim.

Şimdi tam zamanı diyerek, noktamızı koyarak ve vakti ve zamanda demek ki gelmiş ki o zamanda bu zamanmış.

Muhabir - Çok güzel bir yerden başlangıç yapmışsınız. Ahmet Selçuk İlkan. Zaten Türkiye çapında tanımayan sevmeyen hiç kimse yok.

Çalışmalar nasıl gidecek İstanbul etabında?

Bülent Erkol - Evet şimdi hemen onun açılımını şöyle yapayım şu an zaten birinci klibimizi bitirdik. İkinci klibimizi bitirdik. İki klibimiz şu an hazır. İlk klibimiz inşallah eserlerimizle birlikte 15 Mart’ta bütün her yerde Türkiye çapında duyulmuş olacak.

Sevgiler gününde çok güzel bir çıkış olacak ve çok duygusal bir şarkı. Ayrıca Şunu da parantez içinde belirtmek istiyorum. Bu şarkımızı gençlerimiz, daha doğrusu zaten bizim ortalama yaşımızda olan her insan bunu dinleyecek tabii ki. Ama gençlerimiz bunu daha da çok sevecek. Çünkü bu şarkımızla eski şarkılara ve eski günleri onlara götüreceğiz.

Şarkılarda çok fazla orjinalı bozmadık ama kendim onun üzerine katarak ve artı bunu da tekrar üzerine basmak istiyorum. Çalıştığım stüdyo gerçekten çok profesyonel. Atınç bey işini profesyonel yapan ve hatta şu an Orhan abimiz de orada stüdyoda çalışmaları yapıyor. O yüzden profesyonel bir ekiple çalıştığım için çok mutluyum.

Muhabir - Bu sektörde sizin amacınız nedir? Türkiye çapında bir CD çıkartıp tüm Türkiye’ye isminizi duyurmak mı, yoksa müzik piyasasındayım zaten ama Alanya’da güzel ve kaliteli bir iş nasıl çıkartılır bunu göstereyim mi?

Bülent Erkol - Şimdi iki yöne de açığız. Öncelikle şöyle söyleyeyim zaten projemize başlarken şu çizgiyle başladık. Bütün Türkiye’de, bütün halkımızla birlikte şarkılarımızı hep birlikte söylemek ve Türkiye çapında tabii ki konserlerimizi vermek. Türkiye çapında farklı bir yere gelmek. Ama genelde, ben yine şunun üzerine basarak bunu söylemek istiyorum. Türkiye'de halkımızın içerisinden, yani mesela şunu istiyorum ben. İşte Türkiye’de konser verdim bir şehirde oraya faydam olsun istiyorum. Yardım amaçlı konserler olsun istiyorum. Menajerimle de görüştüğümde dedim ki “lütfen bana iş ayarlarken, yani iş size gelirken bunları göz önünde bulunduralım. Bizim için en önde olan şey halkımızın sevgisi, onlarla iç içi olmak.” Yani ben bugün tutup da şu bu kadar para vermiş, işte ben şuraya gitmek istiyorum. Öyle bir şey yok. Tabi teklif gelir o farklı bir şey.

Ama niyetimiz burada bu yolda ilerlemek.

Muhabir - Biliyorsunuz Alanya festivaller şehri. Bir çok festival oluyor. Bu festivallerde yer almayı düşünüyor musunuz ?

Bülent Erkol – Tabi ki olur. Neden olmasın. Daha önce de dediğim gibi ben her şeye açığım. Yeter ki yapılan iş düzgün olsun. Yapılan iş güzel olsun, güzel olan, yürekten olan, dost olan her işe ben açığım efendim.

Muhabir - Son olarak kaç şarkı ile çıkış yapacaksınız?

Bülent Erkol - Şimdi öncelikle iki şarkımızla çıkış yapacağız, tabi önümüzdeki ay tekrar bir, iki şarkımız. Yani şöyle özetlersek her ay iki şarkımız çıkacak.

Muhabir – Peki klipler nerede çekildi ?

Bülent Erkol - Birinci klibimiz İzmit, Karlı Tepede çekildi. Klibimiz çok otantik bir klip oldu. Artı Kar Tepede çektik, şömine başında çektik, artı yollarda çektik. İkinci Klibimizi de Balat sokaklarında insanlarımızın içerisinde İstanbul'da çektik.

Muhabir – Klipleriniz hangi müzik kanallarında yayınlanacak?

Bülent Erkol - Şu an anlaşmamızı Dream Türk ile yaptık. Şu an onda yayınlanacak ayrıca genel bütün radyolarda yayınlanacak. Artı Avrupa radyolarında yayınlanacak. Ayrıca tüm dijital platformlarda yayınlanacak. Medya olarak da Hürriyet Milliyet gibi A’dan Z’Ye bütün gazetelerimizde reklamlarımız çıkacak. Alanya’da yaşayan siz değerli dostlarımızla birlikte bu yolu yürüyeceğiz. Amacım zaten bu. Yani bir kişi hadi ben buradan çıktım, gittim demekle olmaz. Çünkü biz buradan ekmek yiyoruz, Yaşadığımız yer memleketimiz bu memleketimize sahip çıkacağız.

Muhabir – Her şeyden önce bu kadar güzel düşünüp yola çıktığınız için çok teşekkür ediyoruz. Yolunuz açık olsun diyoruz.

Bülent Erkol – Çok teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir