Kararda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası var! ÖTV'siz Honda Civic fırsatı baş döndürecek

Kararda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası var! ÖTV'siz Honda Civic fırsatı baş döndürecek
ÖTV'siz araç fırsatları duyurulmaya devam ediyor. ÖTV'siz araç fırsatları yakından takip edilirken bu kez Honda'nın en çok satan modeli Civic'te ÖTV'siz fiyat açıklandı.

Otomotiv sektöründe fiyat yükselişleri devam ediyor. Sektörde yaşanan yükselişler ikinci el araç piyasasını da etkilerken otomobil fiyatlarının ateşinin dönemsi bekleniyor. Sektörde yaşanan fiyat artışları nedeniyle vatandaşlar araç alımlarında zorlanırken alternatifleri araştırmaya başladı.

Araç fiyatlarının yükselmesi ile beraber uygun fiyatlı araç almanın bir yolunu arayan vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar da Resmi Gazete'de yayımlandı. Sıfır otomobilde ödenen vergiler cep yakarken Özel Tüketim Vergisi'ni (ÖTV) sıfırlayan Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

HONDA CİVİC'TE ÖTV SIFIRLANDI

ÖTV'siz araç satışına olan rağbet artarken sıfır araç sahibi olmak isteyenler de 5 yıl satmama şartı ile ÖTV'siz satış fırsatından yararlanabiliyor.

kararda-cumhurbaskani-erdoganin-imzasi-var-otvsiz-honda-civic-firsati-bas-d.png

Resmi Gazete'de yürürlüğe giren yasa kapsamında ÖTV muafiyeti 1 milyona yükseltilirken Honda'nın Civic modeli ÖTV'siz satış fiyatı ile otomobil sahibi olmak isteyenlerin başını döndürecek rakamı açıkladı. Cumhurbaşkanı kararı ile Resmi Gazete'de ÖTV'den muaf tutulacak grup açıklanırken mart ayına özel ÖTV'siz araç düzenlemesinde fiyatlar netleşti.

kararda-cumhurbaskani-erdoganin-imzasi-var-otvsiz-honda-civic-firsati-bas-dondurec.jpg

Sıfır araç sahibi olmak isteyenler belirli şartlara bağlı olarak ÖTV'den muaf tutulurken ucuza araç sahibi olma şansı elde edenler de araştırmalarını sürdürüyor.

ÖTV'siz araç satışından engelli bireyler ya da bu bireylere bakmakla yükümlü kişiler yararlanabilirken belirli oranda engelli raporunun bulunması zorunluluğu aranıyor. Engelli bireyler ya da onlara bakmakla yükümlü kişiler ÖTV'den muaf tutulurken mart ayı güncel fiyatları da belli oldu. Seda araç sahibi olmak isteyenler için Honda'nın en çok tutan Civic modelinde de Mart 2024 tarihli ÖTV muafiyetli fiyatlar açıklandı. Buna göre Honda Civic ÖTV muafiyetli mart ayı fiyat listesi şöyle listelendi;

  • 2024 Honda Civic 1.5L VTEC Turbo ECO Benzin Otomatik Premium: 404.500 TL
  • 2024 Honda Civic 1.5L VTEC Turbo ECO Benzin Otomatik Elegance: 425.100 TL
  • 2024 Honda Civic 1.5L VTEC Turbo ECO Benzin Otomatik Executive+: 439.500 TL
  • 2024 Honda Civic 1.5L VTEC Turbo Benzin Otomatik Elegance: 447.200 TL
  • 2024 Honda Civic 1.5L VTEC Turbo Benzin Otomatik Executive+: 468.900 TL

kararda-cumhurbaskani-erdoganin-imzasi-var-otvsiz-honda-civic-firsati-bas-dondurece.webp

Bu çerçevede engelli raporu ile beraber Honda bayilerini ziyaret ederek ÖTV'siz araç satış fırsatından yararlanabilirsiniz.

Alanyamedya.com

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir