Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı? SON DAKİKA resmi açıklama geldi

Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı? SON DAKİKA resmi açıklama geldi
Ramazan Bayramı 2024 tatil günleri araştırılmaya devam ederken 9 günlük bayram tatili hakkında ilk resmi açıklama geldi. Bayram tatili uzayacak mı, 9 gün olur mu?

Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı? İlk açıklama geldi - Filistin'de yaşanan savaş nedeniyle bu sene Müslümanların buruk bir başlangıç yaptıkları Ramazan ayı devam ederken Ramazan Bayramı tatili günleri merak konusu olmuştu.

Bu sene Ramazan Bayramı Arefe Günü'nün Pazartesi gününe denk gelmesi turizmcileri harekete geçirdi. Turizm sektörü 9 günlük bayram tatili beklentisi içerisine girerken konunun biran önce karara bağlanması ve ilan edilmesi talep edildi. 9 günlük tatil verilmesi durumunda yoğun rezervasyon ve turizm sektöründe hareketlilik yaratması bekleniyor.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI, OLUR MU?

Antalya'da turizmciler, 8 Nisan'ın da resmi tatil ilan edilip, böylece 2 hafta sonunun birleştirerek Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasına yönelik çağrı yaptı. Antalya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, "Ramazan Bayramı'nda da eğer önceden açıklanabilirse, tatil dönemi 1 gün uzatılırsa; toplam 9 gün tatil söz konusu olacak" dedi.

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, hem Ramazan ayı hem de seçim sürecine dikkati çekerek, mart ayı üçüncü haftası itibarıyla Nevruz döneminin de başlayacağını söyledi. Antalya'da Nevruz döneminde İran'dan ciddi düzeyde misafir ağırlandığını belirten Kavaloğlu, "Bütün Türk dünyası, Türk coğrafyasını da ilgilendiren bir tatil dönemi bu. Nevruz, baharın gelişini müjdeliyor. Hemen arkasından Avrupa'daki Paskalya tatili var ve sonrasında ramazan ayının bitimi ile Ramazan Bayramımız olacak. Ramazan Bayramı'nda da eğer önceden açıklanabilirse, tatil dönemi 1 gün uzatılırsa; toplam 9 gün tatil söz konusu olacak" dedi.

Turizmcilerin hükümetten ortak talebi ise açıklamanın daha önceki dönemlerde olduğu gibi son ana bırakılmaması ve erken açıklanması. Böylelikle turizmciler hem erken rezervasyon hem de otellerin yoğunluğa hazırlanma süresi olacağını ifade etti. İlk kez bir yetkili resmi olarak 9 günlük bayram tatili talebini dile getirirken hükümetin bul talebe vereceği yanıt ise merak konusu oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir