Bayraktar AKINCI İHA-230 ile çifte atış yaptı

Bayraktar AKINCI İHA-230 ile çifte atış yaptı
Baykar tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk milli ve yerli Taarruzi İnsansız Hava Aracı Bayraktar AKINCI süpersonik füze ile hedefi tam 12' den vurdu.

Türkiye'nin savunma sanayisindeki girişimleri ve gelişimi tüm hızı ile devam ederken Baykar tarafından milli ve özgün olarak tasarlanan Taarruzi İnsansız Hava Aracı Bayraktar AKINCI için test süreci ilerliyor. Yapılan yeni denemede Akıncı, süpersonik füze İHA-230 atışını kusursuz bir şekilde gerçekleştirdi.

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA’ya yerli olarak üretilen yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu başarıyla sürüyor. Bayraktar AKINCI TİHA, Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan KKS/ANS güdümlü İHA-230 ile 16 Mart 2024’te gerçekleştirilen bir atış testini daha başarıyla tamamladı.

Bayraktar AKINCI TİHA, geçtiğimiz hafta 4 gün boyunca süren atış testlerini başarıyla tamamladı. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden iki adet İHA-230 ile havalanan Bayraktar AKINCI, uzun menzilli atış testlerini icra edebilmek için Sinop’a uçtu. 13 Mart Çarşamba ve 15 Mart Cuma günü Bayraktar AKINCI’nın 38 bin feet irtifadan ateşlediği İHA-230 süpersonik füzeleri, Karadeniz açıklarında 100 kilometre mesafedeki hedefi tam isabetle vurdu. Bayraktar AKINCI, 14 Mart Perşembe günü ise IIR (görüntüleyici kızılötesi) güdümlü MAM-T ve TV güdümlü MAM-L atış testlerini de başarıyla gerçekleştirdi.

29 Şubat 2024 tarihinde yapılan bir başka testte de Roketsan tarafından geliştirilen Çakır seyir füzesi test edilmiş ve bir kere daha Bayraktar Akıncı Karadeniz üzerinde yer alan 100 km uzaklıktaki hedefini tam 12'den vurmayı başarmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir