Alanya'da Çocuğa İstismar Suçundan Aranan Şahıs Bursa'da Yakalandı

Alanya'da Çocuğa İstismar Suçundan Aranan Şahıs Bursa'da Yakalandı
2015 yılında Alanya'da 12 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla suçlanan ve hakkında 20 yıl hapis cezası onaylanan bir şahıs, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde yakalandı.

Alanya’da 2015 yılında gerçekleşen ve bir çocuğun hayatını derinden etkileyen cinsel istismar vakası, yıllar sonra adaletin tecelli etmesini sağlayan bir gelişme ile yeniden gündeme geldi. 12 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar suçlamasıyla karşı karşıya kalan S.Ö., uzun süren yargı sürecinin ardından 2023 yılında 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın onaylanmasının ardından firari duruma geçen zanlı, Alanya Cumhuriyet Savcılığı'nın çıkardığı yakalama kararı üzerine aranmaya başlandı.

Zanlı Bursa'da Yakalandı

Firari zanlının izini süren emniyet güçleri, detaylı bir çalışma ve takip sonucunda S.Ö.'nün Bursa'nın Orhangazi ilçesinde saklandığını belirledi. Orhangazi Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu zanlı, saklandığı yerde yakalanarak gözaltına alındı.

Adli Süreç Hızla İşliyor

Gözaltına alınan S.Ö., emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi ve Orhangazi Adliyesi'ne sevk edildi. Burada yapılan yargılama sonucunda tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu gelişme, mağdur ve ailesi başta olmak üzere toplumda adaletin sağlanması adına önemli bir adım olarak görülüyor.

Bu tür olaylar, toplumda cinsel istismara karşı farkındalığın artırılması ve çocukların korunması adına önemli bir uyarıcı işlevi görüyor. Yetkililer, çocuklara yönelik her türlü istismarın önlenmesi ve faillerin adalete teslim edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir