Emeklilere Seyyanen Zam Müjdesi: Milyonlarca Emekliye Ek Ödeme Yolda

Emeklilere Seyyanen Zam Müjdesi: Milyonlarca Emekliye Ek Ödeme Yolda
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, bugün yaptığı enflasyon sunumunda yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 38'e yükselttiğini açıkladı. Bu durum, temmuz ayında zam bekleyen emeklilerin de maaş hesaplarını değiştirmesine sebep olabilir. Eğer tahminler gerçekleşirse, emekli ve memur maaşlarında yeni zam oranları belirlenebilir. Bu gelişmeler, milyonlarca emekli için seyyanen zamın kapıda olduğunu müjdeleyebilir.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, bugün yaptığı enflasyon sunumunda enflasyon tahminini yükselttiği paylaşılırken  Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bugün enflasyon sunumunda yıl sonu enflasyonda tahminlerini yüzde 38’e yükseldiğini vurguladı. Tüm bunlarla beraber enflasyon tahminin yükselmesi temmuzda zam bekleyen emeklilerin de hesabını değiştirdiği belirtilerek beklentilerdeki oranlar gerçekleşirse emekli ve memur maaşlarında yeni zam oranları ne olacağı da merak konusu oldu.

ZİRVE YÜZDE 75 – 76 CİVARINDA

Milyonlarca emekli, temmuz ayında yapılacak 6 aylık zam oranını merak edildiği belirtilerek Merkez Bankası’nın bugün enflasyon raporunda yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 36’dan yüzde 38’e yükselttiği ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan zamların hesaplanmasında etkisi olan mayıs ayı enflasyonu için de şu ifadeleri kullandı:

“Enflasyonda zirveyi Mayıs ayında göreceğiz, bu çok net. Enflasyonda zirvenin yüzde 75-76 civarında olacağını öngörüyoruz”

Nisan ayı enflasyonu sonrası SSK ve Bağ-Kur emekli zammı 4 aylık rakamı yüzde 18,72 olarak kesinleştiği biliniyor ve memur ve memur emeklileri için 4 aylık enflasyon farkı ise yüzde 3,23 olduğu ve toplu sözleşme ve enflasyon farkı dahil memur zammı 13,56’ya yükseldiği geriye ise sadece 2 veri kaldığı bildirildi.

YAPILAN AÇIKLAMA

Bu konu hakkında Ekonomist Muhammet Bayram çok önemli değerlendirmelerde bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

“Fiyatların doğal artışı artık halk nezdinde de satıcılar nezdinde de normal karşılanmakta. Eğer biz bu beklentiyi kırabilirsek ve enflasyon beklentileri çıpalanırsa yani sabitlenirse bundan sonra enflasyonla mücadelede daha etkin adımlar atılabilir.

Mayıs ve haziran ayında enflasyon oranları gelecek. Burada yüzde 3’er enflasyon gelirse eğer ilk altı aylık enflasyon farkı yüzde 25 olarak ortaya çıkacak. SSK ve Bağkur emeklileri enflasyon farkıyla zam alacaklar. Burada geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bir kısmi bir refah payı artışı beklentisi içerisindeyiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.